Hyppää sisältöön

Yli 11 miljoonaa valtakunnallisille nuorisojärjestöille ja nuorisotyön palvelujärjestöille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2014 10.29
Tiedote -

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt 11 363 707 euroa valtakunnallisille nuorisojärjestöille ja nuorisotyön palvelujärjestöille vuoden 2014 toimintaan.

Avustusta sai kaikkiaan 65 järjestöä. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Suurimman avustuksen sai Suomen partiolaiset (1 270 000 euroa). Tulosperusteita ovat toiminnan laajuus, laatu ja taloudellisuus, avustuksen tarve sekä ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys.

Tänä vuonna myönnettävä summa oli hieman suurempi, kuin edellisenä vuotena. Ministeri Viitasen mielestä on tärkeää tukea nuorten monipuolista, moniarvoista ja moniäänistä toimintaa. Tänä vuonna ei tehty suuria painopisteiden muutoksia. Tärkeää on tukea erityisesti nuorten itsensä organisoimaa ja toteuttamaa toimintaa.

Nuoriso- ja nuorisotyön palvelujärjestöjen toiminnan tukeminen nuorisolain mukaisesti on yksi keskeisimmistä nuorisopolitiikan osa-alueista. Nuorisolain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja nuorten sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, monikulttuurisuus, kansainvälisyys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen.

Lisätietoja:
- ylitarkastaja Marja N. Pulkkinen (OKM), puh. 0295 3 30315, marja.n.pulkkinen(at)minedu.fi
-avustus- ja arviointitoimikunnan pääsihteeri Saila Ruuth (OKM), p. 0295 3 30319, saila.ruuth(at)minedu.fi.
-valtiosihteeri Kari Anttila (OKM), puh. 0295 3 30130, kari.anttila(at)minedu.fi

Myönnetyt avustukset (pdf)