Hyppää sisältöön

Verkkonuorisotyötä ja nuorten tieto- ja neuvontapalveluja tuetaan miljoonalla eurolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.3.2015 14.01
Uutinen

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt miljoona euroa avustuksina verkkonuorisotyön sekä nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiseen. Avustusta sai 38 kunnan tai järjestön hanketta, joista 27 koski tieto- ja neuvontatyötä ja 11 verkkonuorisotyötä. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustamisella edistetään nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kiinnittymistä yhteiskuntaan. Avustusta voidaan myöntää nuorten tieto- ja neuvontatyön aluekoordinointihankkeisiin sekä alueellisten ja paikallisten palvelujen toiminnan käynnistämis- ja kehittämiskustannuksiin. Verkkonuorisotyöhön myönnettävillä avustuksilla tuetaan nuorisotyön palveluja, menetelmiä ja toimintamuotoja, joissa hyödynnetään internetiä ja vuorovaikutteista mediaa.

Avustuksista päätettäessä kiinnitettiin huomiota toimintojen ja palveluiden saatavuuteen, laatuun, pitkäjänteisyyteen ja vaikuttavuuteen sekä nuorten aktiiviseen osallistumiseen hankkeiden kaikkiin vaiheisiin.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset 2015 (PDF)

Lisätietoja: ylitarkastaja Emma Kuusi, puh. 0295 330172