Hyppää sisältöön

Urheilu- ja liikunta-asiat siirtyvät hallituksen työnjaossa ministeri Haglundille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.9.2014 11.33
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunta-asiat siirtyvät ministerien työnjaossa ruotsalaisen kansanpuolueen ministerin käsiteltäväksi. Urheilu- ja liikunta-asioista vastaa jatkossa puolustusministeri Carl Haglund.

Ministereiden työnjako vahvistettiin perjantaina 26.9. sen jälkeen kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli myöntänyt eron hallituksesta lähteneille Vihreiden ministereille.

Hallituksen työnjaon mukaan opetus- ja viestintäministeri Kiurun, kulttuuri- ja asuntoministeri Viitasen, puolustusministeri Haglundin ja sisäministeri Räsäsen välinen työnjako opetus- ja kulttuuriministeriössä on seuraava:

  • Kulttuuri- ja asuntoministeri Viitanen käsittelee kulttuuri- ja taidepolitiikan osastolle, nuoriso- ja liikuntapolitiikan osastolle ja kansainvälisten asiain sihteeristölle kuuluvat asiat liikuntaa koskevia asioita lukuun ottamatta. Kulttuuri- ja asuntoministeri käsittelee hallintoyksikölle kuuluvat omistajaohjausasiat Veikkaus Oy:n osalta.
  • Puolustusministeri Haglund käsittelee liikuntaa koskevat asiat.
  • Sisäministeri Räsänen käsittelee kirkollisasiat.
  • Opetus- ja viestintäministeri Kiuru käsittelee muut opetus- ja kulttuuriministeriön toimialaan kuuluvat asiat.

Kukin ministeri käsittelee toimialaansa kuuluvat kansainväliset ja EU-asiat sekä virkanimitys- ja henkilöstöasiat. Samoin kukin ministeri johtaa taloussuunnittelua ja talousarvioiden ja muiden yhteisten asioiden valmistelua omalla toimialallansa.