Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä miljoona euroa nuorten tieto- ja neuvontapalveluihin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.4.2012 9.25
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 1 000 000 euroa nuorten tieto- ja neuvontapalveluihin sekä verkkomedioihin. Avustusta myönnettiin 41 kunnan tai järjestön hankkeelle. Niistä 26 koski tieto- ja neuvontapalveluja ja 15 verkkomedioita.

Tieto- ja neuvontapalveluita koskevia avustuksia voidaan myöntää mm. tieto- ja neuvontapalveluverkoston perustamiskustannuksiin, kuten laite-, ohjelmisto- ja kalustohankintoihin, neuvontapalveluhenkilöstön menoihin ja koulutukseen sekä toiminnan käynnistämiseen liittyviin tiedotus- ja materiaalikustannuksiin.

Verkkomedioilla tarkoitetaan verkkopohjaista nuorisotyötä, jossa korostuu nuorten osallistuminen ja nuorten omaan tekemiseen perustuva mediakasvatus. Verkkomedia-avustuksilla tuetaan nuorten uusien verkkomediajärjestelmien perustamista sekä nykyisten verkkomedioiden kehittämistä ja ylläpitoa.

Avustusten jaossa pyrittiin varmistamaan toiminnan vaikuttavuus ja pitkäjänteisyys. Avustuksista miltei puolet oli jatkohakemuksia aikaisemmin avustettuihin hankkeisiin.

Lisäksi kiinnitettiin huomiota muita heikommassa asemassa oleviin nuoriin. Useiden avustettavien hankkeiden kohderyhminä ovat mm. haja-asutusalueilla asuvat nuoret sekä erityistä tukea tarvitsevat nuoret.

Myönnetyt avustukset (pdf)

Lisätietoja:
-ylitarkastaja Emma Kuusi (OKM), puh. 09 1607 7351, emma.kuusi (at) minedu.fi