Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden peruskoulun verkkokyselyyn vastannut jo yli 6 000 - kysely on auki 26.10. asti

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.10.2014 7.52
Tiedote -

Jo yli 6 000 peruskoulun kehittämisestä kiinnostunutta vastausta on annettu opetus- ja kulttuuriministeriön Tulevaisuuden peruskoulu -hankkeen verkkokyselyssä. Kyselyllä kootaan laajaa kansalaispalautetta suomalaisen peruskoulun kehittämiseksi. Kysely on auki 26. lokakuuta asti.

Kyselyn teemat liittyvät muun muassa perusopetuksen yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen, peruskoulun toimintaan ja toimivuuteen, opetusmenetelmien ja oppimisympäristöjen kehittämiseen sekä opiskelumotivaatioon ja kouluhyvinvointiin.

Kyselyyn voivat vastata oppilaat, huoltajat, opettajat, rehtorit ja kaikki koulutuksen kehittämisestä kiinnostuneet. Verkkokyselyn tulokset julkaistaan vuoden 2014 lopussa.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru iloitsee kyselyn herättämästä kiinnostuksesta. Hänen mukaansa jokaisen näkemys siitä, miten suomalaista peruskoulua ja nuorten oppimista tulisi parantaa, on nyt tärkeä.

- Toivon kovasti, että mahdollisimman moni opetusalan tai koulutyön ammattilainen, vanhempi, oppilas tai opiskelija tai muuten aiheesta kiinnostunut ottaisi kantaa ja kertoisi mielipiteensä. Ne ovat erittäin arvokkaita ja tärkeitä, jotta tulevaisuuden peruskoulun kehittämistyö voi muotoutua myös tärkeimmän kohteensa, oman yhteisönsä, näköiseksi jo alusta pitäen.
_ _ _

Tulevaisuuden peruskoulu - uuteen nousuun -kehittämishankkeen tavoitteena on tuottaa kuvaus perusopetuksen nykytilasta, siihen liittyvistä ilmiöistä, oppimistulosten heikkenemisen syistä ja perusopetuksen kehittämistarpeista. Osana Tulevaisuuden peruskoulu -hanketta halutaan kuulla eri sidosryhmiä, mukaan luettuna koululaiset, opiskelijat, huoltajat, opettajat, rehtorit sekä muut opetusalan asiantuntijat. Tuloksia käytetään perusopetuksen kehittämisessä.

Tulevaisuuden peruskoulu-verkkokysely  

Lisätietoja: opetusneuvos Najat Ouakrim-Soivio (opetus- ja kulttuuriministeriö), puh. 02953 30257