Hyppää sisältöön

Opettajien pedagogisten ICT-taitojen kehittämiseen kolme miljoonaa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.8.2014 7.56
Tiedote -

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on jakanut lähes kolme miljoonaa euroa valtionavustusta perusopetuksen opettajien pedagogisten ICT-taitojen kehittämiseen, yhteensä 233 opetuksen järjestäjälle. Kyseessä ovat avustukset, joilla parannetaan opettajien valmiuksia ottaa käyttöön digitaalisia oppimateriaaleja ja uusia opetuksen muotoja sekä luodaan opettajien keskinäistä verkostoa.

Rahoituksen avulla halutaan edistää tieto- ja viestintätekniikan käyttöä oppimisen tukena. Avustuksilla lisätään opettajien valmiuksia käyttää monipuolisesti uusia opetusmenetelmiä ja -välineitä sekä laajentaa yhteistyötä opettajien kesken. Tavoitteena on oppilaiden innostuksen kasvattaminen opetusta kohtaan hyväksikäyttämällä uutta teknologiaa.

Opetuksen järjestäjä voi käyttää valtionavustusta palkkakustannuksiin niille opettajille, jotka tukevat ja neuvovat toisia opettajia hyvillä pedagogisilla, uutta tekniikkaa hyödyntävillä käytänteillä. Koulujen laitekanta on kohtalaisen hyvä, mutta pedagogiset käytänteet eivät kaikkialla ole kehittyneet laitekannan mukana.

-Tieto- ja viestintätekniikka on nykyään luonnollinen osa työelämää ja nuorten arkea, ja se avaa uusia mahdollisuuksia myös oppimiselle kouluissa. Valtionavustuksella haluamme tukea opettajien tieto- ja viestintätekniikan käyttöä käytännön opetustyössä,kommentoi ministeri Kiuru.

Rahoitus on käytettävissä vuosina 2014-2016. Opetuksen järjestäjät raportoivat rahan käytöstä ja saadusta vaikuttavuudesta maaliskuussa 2016.

Jaettavat avustukset

Lisätietoja:
opetusneuvos Merja Lehtonen puh. 0295 3 30189
erikoissuunnittelija Thomas Vikberg puh. 0295 3 30005