Hyppää sisältöön

Teattereiden ja orkestereiden lisähenkilötyövuodet jaettu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 19.2.2014 8.39
Tiedote -

Eduskunta lisäsi viime vuoden lopussa teattereiden ja orkestereiden vuoden 2014 valtionosuuden laskennallisena perusteena käytettäviä henkilötyövuosia. Lisäyksen seurauksena kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on tehnyt uuden päätöksen teattereiden ja orkestereiden valtionosuuksista vuodelle 2014.

Eduskunta myönsi teattereille 5 uutta henkilötyövuotta ja orkestereille 4 uutta henkilötyövuotta. Teatterille osoitettuja henkilötyövuosia on nyt 2474 ja orkestereille osoitettuja henkilötyövuosia 1037. Valtionosuusjärjestelmässä henkilötyövuoden arvo on laskennallinen. Rahoitus määräytyy kullekin laitokselle vahvistettujen toiminnan laajuutta kuvaavien laskennallisten henkilötyövuosien määrän ja henkilötyövuotta kohden määrättyjen yksikköhintojen perusteella.

Lisäyksen jälkeen teatterit saavat vuoden 2014 toimintaansa valtionosuuksia yhteensä 55,3 miljoonaa euroa (eduskunnan lisäyksen arvo noin 130 000 euroa). Orkestereille valtionosuuksia jaetaan vuonna 2014 noin 21,4 miljoonaa euroa (eduskunnan lisäyksen arvo noin 80 000 euroa).

Teattereista lisäystä henkilötyövuosiinsa saivat Kokkolan ja Rauman kaupunginteatterit, Ryhmäteatteri, Svenska Teatern i Helsingfors ja Tampereen Työväen Teatteri. Orkestereista lisäystä saivat Lohjan kaupunginorkesteri, Riku Niemi Orchestra, Suomalainen Barokkiorkesteri sekä Vantaan orkesteri.

Päätös korvaa teattereiden ja orkestereiden aiemmin tehdyn valtionosuuspäätöksen henkilötyövuosien osalta. Päätöksessä on noudatettu samoja henkilötyövuosien jakoperusteita kuin aiemmassa päätöksessä. Myönnetyt lisähenkilötyövuodet koskevat ainoastaan vuoden 2014 talousarviota.

Teattereiden ja orkestereiden valtionosuudet osoitteessa http://www.minedu.fi/OPM/Kulttuuri/kulttuuripolitiikka/avustukset/Teattereiden_ja_orkestereiden_valtionosuudet.html

Lisätietoja:
- teatterit: kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, p. 0295 3 30285
- orkesterit: kulttuuriasiainneuvos Mervi Tiensuu-Nylund, p. 0295 3 30312