Hyppää sisältöön

OKM:n asianhallintajärjestelmän ongelmat ratkaistaan

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.3.2013 13.50
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on siirtymässä vaiheittain sähköiseen hallintoon ja asiointiin. Ministeriössä on otettu käyttöön asianhallintajärjestelmä SALAMA, joka mahdollistaa asioiden käsittelyn sähköisesti aina vireille tulosta ratkaisuun asti.

Vuoden 2013 alusta ministeriössä ja Taiteen edistämiskeskuksessa otettiin käyttöön harkinnanvaraisten valtionavustusten sähköinen käsittely.


Valitettavasti päätösasiakirjojen lähettäminen sekä apurahojen ja avustusten maksatukset ovat viivästyneet järjestelmässä ilmenneiden ongelmien vuoksi. Tilannetta on yritetty paikata ylitöillä ja muilla järjestelyillä. Silti viivästymisiltä ei ole vältytty.


Ongelmakohdat ovat nyt tiedossa ja ne ratkaistaan yhdessä järjestelmän toimittajan Affecton kanssa mahdollisimman nopeasti. Järjestelmän kehitystyö tilattiin Affectolta vuonna 2008.


Ministeriö pahoittelee viivästymisestä avustusten saajille aiheutuneita haittoja. – Tällaista ei saisi tapahtua ja teemme kaikkemme tilanteen korjaamiseksi mitä pikimmin, sanoo hallinto-osaston ylijohtaja Håkan Mattlin.


Lisätietoja


- ylijohtaja Håkan Mattlin, 0500 459 059
- tietohallintojohtaja Irma Nieminen, tietojärjestelmäasiat, 0295 3 30230