Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa 15 miljoonaa lisäavustusta opetusryhmien pienentämiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 17.10.2014 10.34
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa lisää avustusta perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen. Opetuksen järjestäjät voivat hakea ministeriöltä tarkoitukseen osoitettua valtionavustusta 7.11.2014 mennessä.

Lisäavustuksia jaetaan yhteensä 15 miljoonaa euroa. Avustus jaetaan lisätalousarvion yhteydessä tehdyn päätöksen mukaisesti. Avustus tulee käyttää vuoden 2015 loppuun mennessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut avustusta jo aiemmin tänä vuonna yhteensä 60 miljoonaa. Prosessin nopeuttamiseksi opetuksen järjestäjät voivat hakea avustusta ilmoittamalla, että uudistavat vuoden 2014 hakemuksensa, sillä lähes kaikki hakivat enemmän avustusta mitä pystyttiin edellisellä kerralla jakamaan.

Ministeriön omien selvitysten mukaan ryhmäkokoavustuksilla on kyetty merkittävällä tavalla vähentämään ylisuurten opetusryhmien määrää kunnissa. Kyseessä on tärkeä kysymys kouluviihtyvyyden ja työrauhan, sekä opettajien ja oppilaiden työskentely-ympäristön kannalta.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru pitääkin erinomaisena, että taloudellisesti tiukkoina aikoina lisäavustus kyettiin myöntämään ja helpottamaan näin koulujen arkea ja opettajien työtä.

Päätökset myönnetyistä avustuksista tehdään loppuvuodesta.

Avustuksen käytöstä on tehtävä selvitys 31.3.2016 mennessä opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Lisätietoja: opetusneuvos Merja Lehtonen, puh. 02953 30191

Hakuasiakirjat