Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen: Kulttuurin kärkihanke edistää kulttuurin saavutettavuutta

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 7.8.2015 12.41
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kokosi kulttuurikentän asiantuntijoita ja vaikuttajia keskustelemaan kulttuurin kärkihankkeen toteutuksesta. Tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta sekä tuoda kulttuuri lähemmäksi jokaista suomalaista prosenttiperiaatetta laajentamalla.

Grahn-Laasosen mukaan jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus osallistua säännöllisesti taide- ja kulttuuritoimintaan.
- Koulujen tiloja tulisi voida hyödyntää harrastustoiminnassa koulupäivän jälkeen. Harrastustoimintaan kuuluu niin taiteen perusopetus kuin muu taide- ja kulttuuriharrastaminen, sanoi ministeri.
 
Prosenttiperiaatteen laajentamisella taide halutaan puolestaan tuoda lähemmäksi suomalaisia. - Kaikilla tulee olla mahdollisuus päästä osalliseksi taiteesta ja kulttuurista.
 
Taide- ja kulttuuritoiminnan käytöstä osana hoito- ja hoivatyötä sekä kuntoutusta on saatu paljon hyviä kokemuksia. Ministeri Grahn-Laasonen toivoo, että sosiaali- ja terveydenhuollon hyväksi koetut käytännöt vakiinnutetaan.