Hyppää sisältöön

Uusi varhaiskasvatuksen neuvottelukunta aloittaa toimintansa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2013 12.51
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt jäsenet uuteen varhaiskasvatuksen neuvottelukuntaan seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi on kutsuttu Jari Rajanen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Neuvottelukunnan tavoitteena on tukea ja edistää varhaiskasvatuksen laaja-alaista kehittämistä.

Puheenjohtajan lisäksi neuvottelukunta koostuu varapuheenjohtajasta ja 15 muusta jäsenestä sekä heidän henkilökohtaisista varajäsenistä. Nyt nimetyn varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan jäsenet edustavat monipuolisesti hallintoa, tutkimusta, koulutusta, järjestöjä ja kuntakenttää.

Varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan tehtävänä on edistää, vahvistaa ja yhteen sovittaa yhteistyötä eri hallinnonalojen, järjestöjen, tutkimus- ja koulutuslaitosten, kuntien ja muiden tahojen kanssa, seurata ja arvioida kansallista ja kansainvälistä kehitystä varhaiskasvatuksessa ja tehdä ehdotuksia varhaiskasvatuksen pitkäjänteiseksi kehittämiseksi, toimia varhaiskasvatuksen asemaa vahvistajana yhteiskunnassa, suorittaa opetus- ja kulttuuriministeriön määräämät muut tehtävät neuvottelukunnan tavoitteiden mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan asettamispäätös (pdf)

Lisätietoja:
- Johtaja Jari Rajanenpuh. 0295 3 30268