Hyppää sisältöön

Nuorisotyön tunnustuspalkinto Oranssi ry:lle

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 17.4.2012 10.52
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2012 nuorisotyön tunnustuspalkinnon Oranssi ry:lle. Tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Palkinto on huomionosoitus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Palkinnon luovutti kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki Allianssi-risteilyn avajaisseminaarissa Helsingissä tiistaina.

Perusteluina todetaan, että vuodesta 1990 alkaen toiminut Oranssi ry on lähtenyt liikkeelle vapaamuotoisesta nuorten toiminnasta, talonvaltauksesta. Oranssi ry:n keskeinen työ- ja toimintamuoto on nuorten omaehtoinen, yhteisöllinen ja edullinen asuminen ja kulttuurinen nuorisotyö. Järjestön toiminta on koko ajan pysynyt nuorista itsestään lähtevänä ja se on laajasti verkostoitunut eri toimijoiden kanssa.

Vuosittain myönnettävän nuorisotyön tunnustuspalkinnon myöntää kulttuuriministeri kuultuaan Nuorisotutkimussäätiön hallitusta. Nuorisotutkimussäätiön toiminnasta vastaa Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry. Nuorisotyön tunnustuspalkinto jaetaan vuorovuosina nuorisotyössä ansioituneelle henkilölle tai yleishyödylliselle yhteisölle. Palkinnon saajana voi olla esimerkiksi nuorisotyöntekijä, -järjestö, -ryhmä tai -yhteisö.


Lisätietoja:
- nuorisoyksikön johtaja Georg Henrik Wrede (OKM), puh. 09 160 77900
- pääsihteeri Jukka Tahvanainen (Allianssi ry) puh. 040 900 4875