Hyppää sisältöön

Ministeri Viitanen jakoi vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan 691 000 euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 17.4.2015 13.53
Tiedote

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on jakanut 691 000 euroa vammaisjärjestöille ja -yhteisöille niiden taide- ja kulttuuritoimintaan sekä kulttuurialan toimijoiden saavutettavuutta parantaviin hankkeisiin. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Avustuksia vammaisjärjestöjen ja -yhteisöjen kulttuuritoimintaan myönnetään ensisijaisesti valtakunnallisten vammaisjärjestöjen ja -yhteisöjen taide- ja kulttuuritoimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut Näkövammaisten kulttuuripalvelu ry:n, Kuurojen liitto ry, Kynnys ry:n, Mielenterveyden Keskusliitto ry:n, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry:n kulttuuritoimintaa jo useita vuosia. Myös mm. Kehitysvammaisten taiteilijoiden tuki ry:n ylläpitämän Taidekeskus Kettukin toimintaa Hämeenlinnassa sekä Teatteri Totin toimintaa on tuettu jo vuosia.

Muita tuen saajia tänä vuonna ovat mm. Sairaalaklovnit ry:n sairaalaklovnityö, Joensuun Parafest –festivaali ja ja Amabile - Lasten ja Nuorten Taideyhdistys ry:n Floora-hanke. Avustuksia on jaettu erityisesti valtakunnallisesti tai muuten laajemmalle alueelle suunnatuille hankkeille sekä uudenlaisia toimintamalleja luoville ja vakiinnuttaville hankkeille sekä pidemmän aikavälin vaikuttaville hankkeille.

-Kulttuuri kuuluu kaikille. Minusta on tärkeää, että kaikki ihmiset voisivat nauttia taiteesta ja kulttuurista niin tekijöinä kuin kokijoina, toteaa ministeri Pia Viitanen.

Lisätietoja:
kulttuurisihteeri Lea Halttunen (OKM), puh. 02953 30097
osastosihteeri Soili Arminen (OKM), puh. 0295 3 30064

Myönnetyt avustukset