Hyppää sisältöön

Ministeri Haglund jakoi Pro Urheilu -tunnustukset

Opetusministeriö
Julkaisuajankohta 10.12.2014 12.30
Tiedote

Tämänvuotisen Pro Urheilu -palkinnon ovat saaneet keihäänheittäjä, olympiavoittaja Tapio Korjus, moninkertainen paralympiamitalisti Heikki Miettinen, hiihtosuunnistaja, MM-kultamitalisti Mirja Puhakka, jääpalloilija, MM-mitalisti Veikko Niemikorpi ja hiihtäjä, olympia- ja MM-mitalisti Senja Nuolikivi.

Tunnustukset jakoi liikunta-asioista vastaava puolustusministeri Carl Haglund Helsingissä 10.12.

Pro Urheilu -palkinto on tunnustus urheilijoille, jotka ovat lajeissaan saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Arvioinnissa on otettu erityisesti huomioon menestys olympialaisissa tai paralympialaisissa sekä MM- ja EM-kisoissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät palkinnot ovat kukin suuruudeltaan 20 000 euroa ja ne jaetaan veikkausvoittovaroista.

Pro Urheilu -palkintojen lisäksi tilaisuudessa jaettiin viisi Pro Urheilu -mitalia tunnustuksena urheilun eri osa-alueiden hyväksi tehdystä työstä. Mitalin saivat liikuntaneuvos Kerstin Ehnholm, lentopallovalmentaja Reino Kosonen, FT, päätoimittaja Keijo K. Kulha, toimistopäällikkö Irma Nevala ja kanslianeuvos Kosti Rasinperä.

Puheessaan palkituille ministeri Haglund kertoi pitkään valmistellun, urheilijaeläkettä koskevan järjestelmän vihdoin toteutuvan.

- Valtioneuvosto antoi syksyllä eduskunnalle lakiesityksen laiksi ylimääräisistä urheilijaeläkkeistä. Lakiesityksen valiokuntakäsittely on saatu valmiiksi ja asia tullaan lähiaikoina eduskunnan täysistunnossa käsittelemään. Tältä osin olemme saamassa asian 15 vuoden valmistelun jälkeen onnistuneesti maaliin.


---------------------------

Lisätietoja: ylitarkastaja Hannu Tolonen (OKM), p. 0295 3 30314