Hyppää sisältöön

Ministeri Arhinmäki myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.2.2013 6.40
Tiedote -

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt yhteensä 143 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 12, ansioristejä 35, ansiomitaleja kullatuin ristein 56 ja ansiomitaleja 40 kappaletta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Heino Avikainen (Lahti), Lasse Kannas (Jyväskylä), Paavo V. Komi (Uurainen), Katriina Kukkonen-Harjula (Tampere), Aarno Laukkonen (Pirkkala), Taru Lintunen (Jyväskylä), Yrjö Palosuo (Helsinki), Yrjö Pursiainen (Suomenniemi), Risto Salminen (Kangasala), Antti Uutela (Helsinki), Seppo Välimäki (Noormarkku) ja Tuomas Ylä-Tuuhonen (Riihimäki)

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Opetus- ja kulttuuriministeriön omaksuman käytännön mukaisesti urheilun huomionosoituksia ei myönnetä alle 40-vuotiaille.

Lista ansioristin ja -mitalin saaneista (pdf)

Lisätietoja:
- osastosihteeri Päivi Wathén, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 0295 3 303 341
Paavo Arhinmäki