Hyppää sisältöön

Ministeri Arhinmäki myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 24.2.2012 11.35
Tiedote -

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt yhteensä 241 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 10, ansioristejä 42, ansiomitaleja kullatuin ristein 83 ja ansiomitaleja 106 kappaletta.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Hannu Aaltonen (Kokemäki), Matti Haapoja (Lahti), Aarno Hankaniemi (Jurva), Jorma Juutilainen (Vantaa), Jarmo Kokkonen (Espoo), Eero Kuusinen (Lahti), Erkki Pajumäki (Virrat), Harri Salo (Helsinki), Ilkka Tiilikainen (Lahti) ja Jukka-Pekka Vuorinen (Kerava)

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Opetus- ja kulttuuriministeriön käytännön mukaisesti urheilun huomionosoituksia ei myönnetä alle 40-vuotiaille.

Liikunnan ansioristien ja -mitalien saajat 2012 (pdf)

Lisätietoja:
- osastosihteeri Päivi Wathén, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 09 160 77342