Hyppää sisältöön

Lisäavustusta ryhmäkokojen pienentämiseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 22.12.2014 11.42
Tiedote -

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru on jakanut n. 15 miljoonaa euroa valtionavustusta perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen yhteensä 172 opetuksen järjestäjälle. Näistä yksityisiä koulutuksen järjestäjiä 12 oli ja ruotsinkielisiä 5.

Avustusta jaetaan jo toista kertaa kuluvan vuoden aikana, sillä vuoden alussa avustusta jaettiin yli 60 miljoonaa euroa. Nyt jaettava summa perustuu lisätalousarvioon. Opetuksen järjestäjä voi käyttää valtionavustusta vain opettajien palkkakustannuksiin, resurssiopettajien lisäämiseen tai perustettaviin uusiin opetusryhmiin. Ensisijaisesti opettaja voidaan palkata yli 25 oppilaan ryhmiin.

Avustusta ei myönnetty hakijoille, jotka eivät täyttäneet kriteerejä tai olivat saaneet avustusta hakemansa määrän aiemmin tänä vuonna.

Rahoitus tulee palauttaa opetus- ja kulttuuriministeriöön, mikäli ryhmäkokoja on päätetty kasvattaa lukuvuonna 2014-2015 edelliseen vuoteen verrattuna. Jos opettajien lomautus kohdistuu opetukselliseen aikaan ja ryhmät suurenevat, tulee saatu rahoitus tältä ajalta palauttaa.

Rahoitus on käytettävissä vuosina 2014-2015. Opetuksen järjestäjät raportoivat rahan käytöstä ministeriölle maaliskuussa 2016.

Lisätietoja: opetusneuvos Merja Lehtonen, puh.02953 30189

Myönnetyt avustukset