Hyppää sisältöön

Koulujen korjauksiin jopa 300 milj paketti

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2013 10.42
Tiedote -

Valtiovarainministeriön lisätalousarvioesityksessä esitetään koulujen, päiväkotien ja niiden piha-alueiden peruskorjauksiin sekä home- ja kosteusvaurioituneiden korjausavustuksiin merkittävää lisämäärärahaa. Ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoimintaa tullaan myös tukemaan osaamisperusteisen kasvun luomiseksi.

Opetusministeri Krista Kiuru on tyytyväinen koulujen ja päiväkotien korjausten lisärahoitukseen.

- Lapset ja nuoret ovat ansainneet tulevaisuuspanostuksen, jolla luodaan nuorelle sukupolvelle terveellisempi ja turvallisempi oppimisympäristö, iloitsee opetusministeri Krista Kiuru.

Nyt ehdotetulla 35 miljoonan euron elvyttävällä panoksella saadaan aikaan merkittävä vipuvaikutus, koska valtion lisämääräraha saa aikaan kaiken kaikkiaan arviolta vähintään 200 - 300 miljoonan euron kokonaispaketin, kun kuntien omarahoitus ja valtionavustus yhdistetään. Työllisyyden edistämisen ja talouskasvun luomisen lisäksi voimme samalla varmistaa koulu- ja päiväkotirakennusten välttämättömien ja kiireellisten korjausten toteutumisen, toteaa ministeri Kiuru.

Ammattikorkeakoulujen työelämälähtöiseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan on luvassa 5 miljoonaa euroa. Lisärahoituksella voidaan tukea sellaista ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehitystyötä, jolla kyetään vahvistamaan alueellista kilpailukykyä ja varautumaan tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

- Koulutuksella on luotavissa merkittävästi enemmän osaamiseen perustuvaa kasvua, mitä tähän asti on osattu hyödyntää. Ammattikorkeakouluille tuleva lisäpanos on merkittävä uusi avaus osaamisperusteisen kasvun luomiseksi. Uskon, että lisämääräraha tuo kaivattua liikkumatilaa myös ammattikorkeakoulujen taloustilanteeseen. Lisäksi viidellä miljoonalla saadaan myös avattua ovea ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistoiminnalle sekä työelämäyhteistyön tiivistämiselle, painottaa opetusministeri Kiuru.

Lisäksi oppisopimuskoulutuksen tiedotusta, ohjausta ja neuvontaa varten on tulossa miljoonan euron määräraha. Lisärahoituksella on tarkoitus lisätä oppisopimuskoulutukseen liittyvää kiinnostusta ja kysyntää entisestään. Määrärahat sisältyvät valmisteilla olevaan lisätalousarvioesitykseen.

Lisätietoja:
- valtiosihteeri Pilvi Torsti, puh. 040 819 1206
- kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, puh.040 518 4891
- ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen, koulutuspolitiikan osasto, puh. 0295 3 30258