Hyppää sisältöön

Talvisodan muistomerkkitoimikunta asetettu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 29.6.2012 11.42
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut talvisodan muistomerkkitoimikunnan, jonka tehtävänä on hankkia Helsinkiin sijoitettava talvisodan kansallinen muistomerkki. Muistomerkki paljastetaan talvisodan päättymisen 75-vuotisjuhlavuonna 2015. Hankkeen suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Hankkeen alullepanija on Talvisotayhdistys ry, jolle ministeriö on osoittanut 100 000 euron määrärahan käytettäväksi hankkeen valmisteluun ja muistomerkkiä koskevan suunnittelukilpailun järjestämiseen. Talvisotayhdistys on nimennyt hankkeen sihteeriksi Ilkka Kourin.

Muistomerkkitoimikunnan puheenjohtaja toimii ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Muita jäseniä ovat erityisasiantuntija Nina Brander valtioneuvoston kansliasta, museonjohtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén Helsingin kaupungilta (varajäsen museonjohtaja Tiina Merisalo Helsingin kaupungilta), toimitusjohtaja Paul Gustafsson Suomen Rahapaja Oy:stä (varajäsen viestintäjohtaja Henna Karjalainen Suomen Rahapaja Oy:stä), kulttuuriasiainneuvos Liisa-Maria Hakala-Zilliacus opetus- ja kulttuuriministeriöstä (varajäsen kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen opetus- ja kulttuuriministeriöstä), prikaatinkenraali Sakari Honkamaa Pääesikunnasta (varajäsen prikaatinkenraali Jukka Ojala Pääesikunnasta), opetusneuvos Leena Luhtanen Talvisotayhdistyksestä (varajäsen metsänhoitaja Christian Keil Talvisotayhdistyksestä), professori Matti Palo Talvisotayhdistyksestä (varajäsen VTT Pekka Korpinen Talvisotayhdistyksestä) ja kansliapäällikkö Arto Räty puolustusministeriöstä (varajäsen hallintojohtaja Hannu Antikainen puolustusministeriöstä).

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila (OKM), puh. 0295 3 30285