Hyppää sisältöön

Kiinan ja Suomen koulutusyhteistyö laajenee

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2015 15.32
Tiedote

Kiinan varapääministeri LIU Yandong ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen allekirjoittivat 12.6. laajan opetusta, koulutusta, oppimisympäristöjen tutkimusta ja kehittämistä sekä koulutusvientiin ja koulutusteknologioiden kehittämiseen liittyviä kaupallisia toimia tukevan yhteistyöasiakirjan. Korkealaatuinen koulutus on Suomen ja Kiinan yhteinen tavoite.

Osaamisen ja oppimisen yhteistyöasiakirjaan sisältyvä kiinalais-suomalainen Learning Garden -hanke kattaa koulutuksen kaikki tasot varhaiskasvatuksesta ammatilliseen koulutukseen ja korkeakoulutukseen mukaan lukien hallintoa tukevat toimet, tutkimuksen sekä kaupallisen toiminnan, kuten esimerkiksi opettajankoulutuksen sekä oppimispelit.

Learning Garden on merkittävä useiden suomalaisten toimijoiden yhteishanke, jossa toimijoina ovat koulut, korkeakoulut, ammatilliset oppilaitokset, kaupungit ja yritykset. Learning Garden edustaa myös Team Finland –ajattelua parhaimmillaan yhdistäen kaikki osaamiskolmion osat – koulutuksen, tutkimuksen ja yritystoiminnan kokonaisuudeksi.

Yhteistyösopimuksella edistetään myös opiskelijoiden ja tutkijoiden liikkuvuutta sekä tutkimusyhteistyötä.

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kiinan kulttuuriministeriö allekirjoittivat myös yhteistyöpöytäkirjan kulttuurikeskusten vastavuoroisesta perustamisesta, joka valmistelee Kiinan keskuksen perustamista Suomeen vuonna 2016 ja mahdollistaa Suomen keskuksen perustamisen Kiinaan tulevaisuudessa.
Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kiinan opetusministeriön välinen Learning Garden - osaamisen ja oppimisen yhteistyöasiakirja
- opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, puh. 029 5330327, 040 184 3244

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kiinan kulttuuriministeriön välinen yhteistyöasiakirja kulttuurikeskusten perustamisesta
- neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, OKM, puh. 029 5330067, 040 722 1323
- kulttuuriasiainneuvos Zabrina Holmström, puh. 0295 330114, 040 768 1284

_ _ _

OKM:n korkeakoulu- ja tiedepolitiikan asiantuntija toimii Suomen Pekingin edustustossa vahvistaen korkeakoulujen ja niiden verkostojen (kuten Learning Garden), Suomen Akatemian ja Kansallisen liikkuvuuden keskus CIMOn toimia Kiinassa. CIMOlla on toimisto Shanghaissa, jossa paikalta palkattu asiantuntija kehittää suomalaiskorkeakoulujen näkyvyyttä mm. rekrytointimarkkinoilla Kiinassa.