Hyppää sisältöön

Haettavissa olevia avustuksia: tammikuu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.1.2014 10.09
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee mm. koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita. Tarkemmat kuvaukset avustuksien käyttötarkoituksesta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kunkin avustuksen yhteydestä.

10.1.2014 Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Seuratuen avulla vahvistetaan urheilu- ja liikuntaseuratoiminnan laatua, kehitetään toimintaa, sekä mahdollistetaan liikunnan harrastaminen taloudellisesti erityisesti lapsille ja nuorille.

Avustusta voivat hakea paikalliset urheilu- ja liikuntaseurat. Seuran perustoiminnan kehittäminen voi sisältää mm. kampanjoita, tapahtumia ja tilaisuuksia, koulutusta, paikallista yhteistyötä, hyvien mallien käyttöönottoa ja uusia innovaatioita. Tukea on mahdollista hakea myös päätoimisen tai osa-aikaisen työntekijän palkkaukseen.

7.1.2014 Monikulttuurisuuden tukeminen ja rasismin vastainen työ

Avustuksilla tuetaan etnisten vähemmistöjen omaa kulttuuritoimintaa, rasismin vastaista työtä sekä maahanmuuttajien kotoutumista taiteen ja kulttuurin avulla edistävää toimintaa.

13.1.2014 Kulttuuriviennin kärkihankkeet

Avustuksella kulttuuriviennin kärkihankkeisiin edistetään kulttuurivientiä ja luovien alojen markkinointiosaamista.

17.1.2014 Suomen ulkomailla toimivien instituuttien kulttuurivienti- ja kehittämishankkeet

Kulttuurivientihanketukea voi saada instituuttien toimintaan liittyviin markkinointi-, myynti- ja kulttuurivientitapahtumiin, kulttuurivientihankkeisiin osallistumiseen tai kansainvälisen verkostoitumisen vahvistamiseen. Kulttuuri-instituuttien kehittämishankkeissa etusijalla ovat toiminnan vaikuttavuutta lisäävät hankkeet.

20.1.2014 Suomalais-ugrilainen kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa

Suomalaiset toimijat voivat hakea avustusta Suomen ja Venäjän välistä suomalais-ugrilaista kulttuuriyhteistyötä edistäviin yhteistyöhankkeisiin.

31.1.2014 Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen

Valtionavustus on tarkoitettu taiteen ja kulttuurin toimijoiden kulttuurimatkailun kehittämishankkeisiin. Avustuksella toteutetaan hallitusohjelman tavoitetta edistää kulttuuriyrittäjyyttä ja luovien alojen työpaikkojen syntymistä sekä kulttuurivientiä.

31.1.2014 Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpano

Avustusta myönnetään Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpanoa varten. Avustus on tarkoitettu Venäjän kanssa taiteen ja kulttuurin alan yhteistyötä tekeville järjestöille ja yhteisöille.

31.1.2014 Oppilaitosten ja päiväkotien sisäilma- ja kosteusvauriohankkeet

Kunnille ja muille yleissivistävää koulutusta järjestäville yhteisöille myönnettävää määrärahaa voidaan käyttää kosteusvaurioista kärsineiden rakennusten korjaamiseen, uusien rakennusten rakentamiseen korjauskelvottomien tilalle ja sellaisten hankkeiden avustamiseen, joihin sisältyy innovatiivisten, liikkumista edistävien pihaympäristöjen rakentaminen.