Hyppää sisältöön

Haettavissa olevia avustuksia: marraskuu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 3.11.2015 12.04
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee mm. koulutukseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita ja toimintaa. Tarkemmat kuvaukset avustuksien käyttötarkoituksesta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kunkin avustuksen yhteydestä.

Koulutus

Nuorten työssäoppiminen ja oppisopimuskoulutus

Hakuaika päättyy 9.11.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu nuorten oppisopimuskoulutuksen ja työssäoppimisen uudistamiseen. Haettavissa on avustuksia työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukemiseen digitaalisilla ratkaisuilla, oppisopimuskoulutuksen ennakkojakson hyvien käytäntöjen koontiin sekä korotettu koulutuskorvaus työnantajille.


Kulttuuri

Suomen ulkomailla toimivien instituuttien kulttuurivienti- ja kehittämishankkeet

Hakuaika päättyy 6.11.2015

Kulttuuriviennin hanketuki on tarkoitettu ensisijaisesti hankkeille, jotka sisältyvät instituuttien tavoite- ja toimintasuunnitelmiin esim. markkinointi-, myynti- tai muiden kulttuurivientitapahtumiin, kulttuurivientihankkeisiin osallistumiseen tai verkostoitumisen vahvistamiseen. Kehittämishankkeista etusijalla ovat hankkeet, jotka tähtäävät instituuttien toiminnan vaikuttavuuden lisäämiseen.

Valtakunnalliset museo- ja kulttuuriperintöalan järjestöt

Hakuaika päättyy 16.11.2015

Avustukset on tarkoitettu valtakunnallisille järjestöille, jotka edistävät museoiden ja kulttuuriperintöalan toimintaa ja pyrkivät toiminnallaan lisäämään kulttuuriperinnön arvostusta ja tuntemusta sekä sitä koskevan tiedon ja osaamisen saatavuutta.

Valtakunnallisten erikoismuseoiden toiminta

Hakuaika päättyy 16.11.2015

Avustus on tarkoitettu valtakunnallisten erikoismuseoiden erityistehtäviin.

 
Taiteenalojen tiedotuskeskusten toiminta ja ulkomaille suunnatut kulttuurilehdet

Hakuaika päättyy 27.11.2015

Avustuksen tarkoituksena on tukea taiteen alojen tiedotuskeskusten toimintaa ja kulttuuriviennin hankkeita sekä ulkomaille suunnattuja kulttuurilehtiä.


Kulttuurinen ulkosuomalaistoiminta

Hakuaika päättyy 27.11.2015

Avustus on tarkoitettu ulkosuomalaisjärjestöjen toiminnan tukemiseen.

Rauhantyön edistäminen

Hakuaika päättyy 27.11.2015

Yleisavustuksia voidaan myöntää valtakunnallisille rauhantyön yleisjärjestöille, erityisaloilla kuten esimerkiksi ammattialakohtaisesti rauhantyötä tekeville yhdistyksille sekä alueellisille yleistä rauhantyötä tekeville yhdistyksille. Pienempi osa käytettävissä olevasta määrärahasta voidaan myöntää erityisavustuksina rauhantyön määräaikaisiin hankkeisiin.

Liikunta

Vastaanottokeskuksissa järjestettävä liikunnallinen toiminta


Hakuaika päättyy 20.11.2015

Valtionavustuksen tarkoituksena on tukea turvapaikanhakijoiden henkilöiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistävän liikunnallisen toiminnan luomista ja kehittämistä vastaanottokeskuksissa vuosina 2015 ja 2016.

Urheiluakatemioiden valtionavustukset

Hakuaika päättyy 27.11.2015

Avustuksilla tuetaan paikallisesti toimivien urheilun yhteistyöverkostojen eli niin kutsuttujen urheiluakatemioiden toimintaa. Valtionavustusta voidaan myöntää akatemiatoiminnan paikallisesta koordinaatiosta sekä urheilijoille tarjottavista asiantuntijapalveluista aiheutuviin kustannuksiin.

Liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset kehittämishankkeet

Hakuaika päättyy 30.11.2015

Liikunnallisen elämäntavan valtakunnalliset ja alueelliset kehittämisavustukset on tarkoitettu terveyttä ja hyvinvointia edistäviin liikuntahankkeisiin.

Liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset

Hakuaika päättyy 30.11.2015

Avustus korvaa aiempien vuosien Lasten ja nuorten liikunnan paikallisten kehittämishankkeiden avustukset ja Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan paikallisten kehittämishankkeiden avustukset.

Kehittämisavustus kunnille maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Hakuaika päättyy 30.11.2015

Kehittämisavustuksella tuetaan hankkeita, jotka edistävät maahanmuuttajien aktiivista osallistumista liikunnan harrastustoimintaan. Avustuksia voidaan myöntää maahanmuuttajalasten ja -nuorten liikuntaan, perheliikuntaan, aikuisten maahanmuuttajien terveyttä edistävään liikuntaan sekä edellytysten luomiseen urheilu- ja liikuntaseurojen maahanmuuttajille tarkoitetulle toiminnalle

Valtion ylimääräinen urheilijaeläke

Hakuaika päättyy 30.11.2015

Valtion ylimääräinen urheilijaeläke voidaan myöntää voidaan myöntää urheilijalle tunnustukseksi hänen Olympiakisoissa saamastaan kultamitalista. Erityisestä syystä eläke voidaan myöntää myös merkittävästä kansainvälisestä urheilu-urasta.

Nuoriso

Valtakunnalliset hankkeet turvapaikanhakijanuorten aktivoimiseksi

Hakuaika päättyy 20.11.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksia voidaan myöntää hankkeisiin, joilla tuetaan nuorten turvapaikanhakijoiden aktivoitumista järjestämällä heille vapaa-ajantoimintaa.

Kansalliset avustukset nuorten työpajatoimintaan

Hakuaika päättyy 30.11.2015

Valtionavustuksia nuorten työpajatoimintaan voidaan myöntää nuorten sosiaaliseen vahvistamiseen työpajatoiminnassa, vakinaiseen työpajatoimintaan tai työpajatoiminnan kehittämiseen.