Hyppää sisältöön

Haettavissa olevia avustuksia: lokakuu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2015 10.33
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee mm. koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita ja toimintaa. Tarkemmat kuvaukset avustuksien käyttötarkoituksesta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kunkin avustuksen yhteydestä.

Kulttuuri

Valtakunnalliset tanssitaidejärjestöt

Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu kulttuuripoliittiseen toimintaan järjestöille ja muille valtakunnallisesti toimiville alan yhteisöille, jotka edistävät suomalaista tanssin alan ammattitoimintaa, tutkimusta, koulutusta ja harrastamista.


Valtakunnalliset sarjakuva- ja kuvitustaiteen järjestöt

Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu sarjakuva- ja kuvitustaiteen valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien sarjakuva- ja kuvitustaiteen alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.

Valtakunnalliset valokuva-alan järjestöt

Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu valokuvataiteen alan valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien valokuvataiteen alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.


Valtakunnalliset rakennustaiteen alan järjestöt
Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu rakennustaiteen alan valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien rakennustaiteen alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.


Valtakunnalliset kuvataidejärjestöt

Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu kuvataiteen alan valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien kuvataiteen alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.


Valtakunnalliset kirjallisuuden alan järjestöt
Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu kirjallisuutta ja lukemisharrastusta edistävien valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien kirjallisuuden alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.


Valtakunnalliset musiikkialan järjestöt
Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu musiikkia ja sen harrastamista edistävien valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien musiikkialan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.

Valtakunnalliset muotoilualan järjestöt

Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu muotoilun alan valtakunnallisten järjestöjen toimintaan ja muiden valtakunnallisesti toimivien muotoilun alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan. Muotoilun alan järjestöihin kuuluvat myös mm. graafisen suunnittelun järjestöt.

Valtakunnalliset näyttämötaidejärjestöt
Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustus on tarkoitettu kulttuuripoliittiseen toimintaan järjestöille ja muille valtakunnallisesti toimiville alan yhteisöille, jotka edistävät suomalaista näyttämötaiteen ammattitoimintaa, tutkimusta, koulutusta ja harrastamista.


Mediataiteenalan valtakunnalliset järjestöt
Hakuaika päättyy: 15.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu mediataiteenalan valtakunnallisten järjestöjen ja muiden valtakunnallisesti toimivien mediataiteen alan yhteisöjen kulttuuripoliittiseen toimintaan.


Valtakunnalliset elokuva- ja audiovisuaalisen kulttuurin järjestöt
Hakuaika päättyy: 16.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu elokuva-alan valtakunnallisille järjestöille, joiden ensisijaisena tavoitteena on edistää elokuva- ja audiovisuaalisen alan kulttuuritoimintaa Suomessa.



Suomen ulkomailla toimivat kulttuuri-instituutit

Hakuaika päättyy: 23.10.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä harkinnanvarainen valtionavustus on tarkoitettu Suomen ulkomaisten kulttuuri-instituuttien, Kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry:n ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen toiminnan tukemiseen.


Ystävyysseurat

Hakuaika päättyy: 26.10.2015

Avustuksen tarkoituksena on tukea ystävyysseurojen kansainvälistä yhteistyötä ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistävää toimintaa.



Vammaisyhteisöjen kulttuuritoiminta ja kulttuurin saavutettavuuden edistäminen

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustuksilla tuetaan vammaisjärjestöjen ja -yhteisöjen taide- ja kulttuuritoimintaa sekä kulttuurin saavutettavuutta parantavia hankkeita. Saavutettavuutta parantavissa hankkeissa hakijoina voivat olla myös erilaiset kulttuurialan toimijat.


Valtakunnalliset taide- ja kulttuuritapahtumat

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustuksen tarkoitus on turvata taiteellisesti ja kulttuuripoliittisesti merkittävien tapahtumien järjestäminen kaikkialla Suomessa.


Kulttuurilehdet

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Valtionavustukset on tarkoitettu painetussa muodossa ilmestyvien kulttuurilehtien sekä verkkojulkaisujen kustannuksiin.


Lastenkulttuurikeskukset ja valtakunnalliset lasten taide- ja kulttuuritapahtumat
Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustusta voivat hakea lastenkulttuurikeskukset ja valtakunnalliset lasten taide- ja kulttuuritapahtumat.


Kirjastot


Erityistehtävien tukeminen

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustus myönnetään kunnallisille kirjastoille annettujen erityistehtävien toteuttamiseen (monikielinen kirjasto, saamelaiskirjasto, maakunta- ja keskuskirjastotehtävät).


Keskitetyt verkkopalvelut
Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustus on tarkoitettu yleisten kirjastojen keskitettyihin verkkopalveluhankkeisiin. Ryhmään kuuluvat keskitetysti tuotettavat, kaikkien yleisten kirjastojen käyttöön tarkoitetut palvelut.


Kehittämis- ja kokeilutoiminta

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustusta myönnetään kirjastopalvelujen ja -prosessien, käyttäjäystävällisten tuotteiden ja palvelujen sekä monikulttuuristen palvelujen kehittämiseen, sähköisten sisältöjen käyttöönoton edistämiseen ja lukemisen ja kirjallisuuden harrastamisen edistämiseen. Avustusta voi hakea myös mediakasvatuksen ja tiedonhankinnan ohjauksen tueksi tarvittavien laitteiden hankintaan ja kirjastojen internet-yhteyksien sekä asiakaspalvelun parantamiseen.



Nuoriso


Avustukset etsivään nuorisotyöhön

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Harkinnanvaraista avustusta voidaan myöntää etsivän nuorisotyöntekijän palkkaukseen. Hakemus toimitetaan oman alueen aluehallintovirastoon.


Toiminta-avustukset nuorisotyöhön
Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää valtakunnallisten nuorisojärjestöjen ja nuorisotyön palvelujärjestöjen sekä nuorisotyötä tekevien järjestöjen vuosiavustukset. Yleisavustuksia myönnetään nuorisotoimintaan nuorisolain ja asetuksen nuorisotyöstä ja -politiikan mukaisesti. Tulosperusteita ovat toiminnan laajuus, laatu ja taloudellisuus, avustuksen tarve sekä ajankohtainen yhteiskunnallinen merkitys.


Koulutus


Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen ja nuorten aikuisten osaamisohjelma

Hakuaika päättyy 16.10.2015

Haettavana ovat avustukset aikuisten osaamisperustan vahvistamiseksi sekä nuorten aikuisten osaamisohjelman valtionavustukset ja oppisopimuskoulutukseen kohdennettavat valtionosuudet.


Tiede


Avustukset tiedeinstituuttien ja tutkimuslaitosten, Tiedekeskus Heurekan sekä eräiden tieteellisten seurojen ja yhdistysten toimintaan

Hakuaika päättyy: 31.10.2015

Tieteen edistämiseen tarkoitetuilla avustuksilla tuetaan toimintaa yhteisöissä, jotka täydentävät kansallista tutkimusjärjestelmää.


Avustus yhteiskunnallista tutkimusta tekeville yhteisöille ja tutkimuslaitoksille

Hakuaika päättyy: 31.10.2015

Tuen tarkoituksena on edistää tutkimukseen perustuvan tiedon hyväksikäyttöä valtakunnallisessa poliittisessa päätöksenteossa.


Liikuntatiede: tutkimusyhteisöt ja tiedonvälitysyhteisöt

Hakuaika päättyy: 30.10.2015

Avustuksen tarkoituksena on tukea liikuntalääketieteen ja liikuntatieteen yhteisöjen tieteellistä toimintaa sekä liikuntatieteellisen tiedon välitystä ja tiedeviestintää.