Hyppää sisältöön

Liikuntatieteellisille tutkimushankkeille 2,5 miljoonaa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 15.2.2013 10.09
Tiedote -

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 2,5 miljoonaa euroa 34 liikuntatieteelliselle tutkimushankkeelle. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Tutkimushankkeiden avustamisella tuetaan korkeatasoisen tutkimustiedon tuottamista liikuntakulttuurin ja -politiikan kehittämiseksi. Painopisteenä avustusten myöntämisessä on liikuntapoliittiseen päätöksentekoon ja liikunnan edistämiseen sovellettavan yhteiskunta- ja käyttäytymistieteellisen tutkimuksen tukeminen.

Uusia tiedehankkeita koskevia hakemuksia saapui 43 kappaletta. Ministeriö myönsi avustusta näistä kahdeksalle. Tuettavien hankkeiden aiheet liittyvät mm. fyysisen aktiivisuuden edistämiseen, liikuntakampanjointiin, liikkumattomuuteen sekä liikunnan ja terveyskunnon yhteyksiin. Avustukset myönnetään ehdollisesti kolmeksi vuodeksi sillä edellytyksellä, että eduskunta seuraavinakin vuosina osoittaa määrärahan kyseistä tarkoitusta varten.

Edellisinä vuosina ehdollisen avustuspäätöksen saaneita hankehakemuksia oli 24 ja kaikille näille hankkeille myönnettiin jatkorahoitus. Seitsemän hakemuksista koski sellaisten hankkeiden rahoitusta, jotka ovat jo saaneet ministeriöltä rahoitusta, mutta joiden ehdollinen rahoituskausi oli päättynyt. Näistä kaksi hanketta päätyi yhä avustettavaksi.

Ministeriö on liikunta-asetuksen mukaisesti pyytänyt lausunnon avustusten myöntämisestä valtion liikuntaneuvoston liikuntatieteen jaostolta. Hankkeet on käsitelty valtion liikuntaneuvoston liikuntatieteen jaostossa sekä jaoston tuekseen muodostamassa tiedepaneelissa.

Liikuntatieteelliset tutkimusprojektit: Myönnetyt avustukset 2013 (pdf)

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Kirsti Laine 0295 3 30178, [email protected]
Suunnittelija Tiina Ahtiainen 0295 3 30058, [email protected]