Hyppää sisältöön

Yleisavustus neuvontajärjestöille koronavirustilanteen aiheuttamien tulonmenetysten korvaamiseksi

Avustus on yleisavustus kotitalousneuvontajärjestöjen sekä käsi- ja taideteollisuusjärjestöjen sääntöjen mukaiseen toimintaan. Avustuksella korvataan neuvontajärjestöille koronavirustilanteen aiheuttamia tulonmenetyksiä.

Valtionavustusta voidaan myöntää Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:lle, Marttaliitto ry:lle ja Käsi- ja taideteollisuusliitto TAITO ry:lle ja näiden piiri- tai jäsenjärjestöille, Finlands svenska Marthaförbund rf:lle ja Sami Duodji ry:lle valtion vuoden 2020 talousarvion momentilta 29.10.51 (valtionavustus järjestöille).

Avustuksen tavoitteena on tukea neuvontajärjestöjen toiminnan jatkuvuutta ja vahvistaa järjestöjen neuvontatyön järjestämisen edellytyksiä, jotka ovat vaikeutuneet koronapandemian johdosta.

Hallituksen esityksessä vuoden 2020 seitsemänneksi lisätalousarvioksi ehdotetaan 1 750 000 euroa koronavirustilanteesta johtuvien tulonmenetysten korvaamiseksi neuvontajärjestöille. Avustukset myönnetään ehdolla, että eduskunta myöntää tarkoitukseen määrärahat.

Hakuaika alkaa 5.11.2020 klo 8.00 ja päättyy 25.11.2020 klo 16.15.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätökset viimeistään joulukuussa. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä kirjallisesti.

Avustukseen sovellettavat säädökset:

Lisätietoja

Asiantuntija Petra Heikkinen
Puh. 029 533 0068
[email protected]

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: [email protected].

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta: http://minedu.fi/avustukset.