Hyppää sisältöön

Varastokirjaston johtajana jatkaa Johanna Vesterinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö
25.11.2020 13.42
Uutinen

Kuopiossa toimivan Varastokirjaston johtajana jatkaa kirjastonjohtaja Johanna Vesterinen. Opetus- ja kulttuuriministeriö nimitti Vesterisen virkaan vuosiksi 2021 – 2025. Vesterinen on toiminut Varastokirjaston kirjastonjohtajana vuodesta 2017 ja työskennellyt aiemmin muun muassa Leppävirran kunnan sivistysjohtajana ja Jyväskylän kaupungin kirjastotoimenjohtajana.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjasto vastaanottaa ja säilyttää kirjastoista siirrettävää aineistoa ja vähentää näin kirjastojen omien kokoelmien tilantarvetta. Varastokirjastosta voi kaukolainata aineistoja muiden kirjastojen kautta, jolloin ne ovat tiedontarvitsijoiden käytössä kustannustehokkaasti. Varastokirjastossa säilytettävää aineistoa on yli 100 hyllykilometriä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti aiemmin syksyllä, että Varastokirjasto jatkaa toimintaansa itsenäisenä ministeriön alaisena laitoksena Kuopiossa. Päätös liittyi selvityksiin tulisiko Varastokirjasto yhdistää Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon.  

Lisätietoja: hallitusneuvos Rami Sampalahti, p. 0295 330 190