Hyppää sisältöön

Uusi uskonnonvapauslain asiantuntijalautakunta asetettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö
23.10.2020 11.23
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut uskonnonvapauslain 23 §:ssä tarkoitetun asiantuntijalautakunnan toimikaudelle 20.10.2020–19.10.2024. Lautakunnan puheenjohtajaksi on kutsuttu oikeustieteen tohtori Timo Esko.

Uskonnonvapauslain mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö asettaa neljän vuoden toimikaudeksi ministeriön yhteydessä toimivan asiantuntijalautakunnan, jonka tehtävänä on antaa yhdyskuntaa rekisteröitäessä Patentti- ja rekisterihallitukselle lausunto siitä, ovatko yhdyskunnan tarkoitus ja toimintamuodot uskonnonvapauslain mukaiset.

Lautakunnassa on kolme jäsentä, joista yhden tulee edustaa uskontojen, yhden yhteiskunnallista ja yhden oikeudellista asiantuntemusta.

Lautakunnan puheenjohtajaksi ja oikeudellista asiantuntemusta edustavaksi jäseneksi opetus- ja kulttuuriministeriö on kutsunut oikeustieteen tohtori Timo Eskon, uskontojen asiantuntemusta edustavaksi jäseneksi filosofian tohtori Kimmo Ketolan ja yhteiskunnallista asiantuntemusta edustavaksi jäseneksi valtiotieteen tohtori Tytti Isohookana-Asunmaan.

Lautakunnan sihteeriksi ja esittelijäksi on nimetty hallitusneuvos Hanna Kiiskinen.

Lisätietoja: hallitusneuvos Joni Hiitola, p. 0295 330 108

Aiheeseen liittyvää

Uskonnonvapauslaki (Finlex)