Hyppää sisältöön

Työryhmä selvittämään ylioppilastutkinnon hyödyntämistä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 23.5.2016 8.54 | Julkaistu suomeksi 30.12.2016 klo 8.37
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimittänyt työryhmän, jonka tehtävänä on laatia toimenpideohjelma ylioppilastutkinnon hyödyntämiseksi korkeakoulujen valintamenettelyissä.

Selvitys on osa hallituksen korkeakoulutuksen kehittämisen kärkihanketta. Korkeakoulut uudistavat valintakoemenettelyjään tavoitteena vähentää tarpeettomia välivuosia ja aikaistaa korkeakouluopintojen aloitusta. Tavoitteena on myös luopua pitkäkestoisesta pääsykokeisiin valmistautumisesta, jolloin tarve osallistua valmennuskursseille vähenee oleellisesti.

Työryhmän puheenjohtajana toimii opetusneuvos Johanna Moisio ja varapuheenjohtajana opetusneuvos Birgitta Vuorinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Jäseniä ovat: opetusneuvos Heikki Blom (opetus- ja kulttuuriministeriö), ylitarkastaja Ilmari Hyvönen (opetus- ja kulttuuriministeriö), professori Juha Kinnunen (Aalto-yliopisto), puheenjohtaja Riikka Lindroos (Suomen rehtorit ry), puheenjohtaja Elli Luukkainen (Suomen Lukiolaisten Liitto ry), opintoasiainpäällikkö Tapio Rimpioja (Metropolia Ammattikorkeakoulu), toiminnanjohtaja Riitta Rissanen (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry), erikoistutkija Matti Sarvimäki (Valtion taloudellinen tutkimuskeskus), puheenjohtaja Patrik Scheinin (ylioppilastutkintolautakunta), PsT Sirpa Vahtera (Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu), suunnittelija Riikka Valkonen (Jyväskylän yliopisto), puheenjohtaja Jukka Vuorinen (Suomen opinto-ohjaajat ry), pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä (ylioppilastutkintolautakunta) ja erityisasiantuntija Merja Väistö (Opetushallitus).

Työryhmän määräaika on 31.10.2016.

Lisätietoja: ryhmäpäällikkö Johanna Moisio (OKM), puh. 02953 30216