Hyppää sisältöön

Taideneuvoston puheenjohtajaksi kirjailija Juha Itkonen

Opetus- ja kulttuuriministeriö 3.9.2019 15.34
Tiedote
Juha Itkonen. Kuva on Otavan
Juha Itkonen. Kuva: Otava / Laura Malmivaara 2015.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on nimennyt taideneuvoston puheenjohtajan ja jäsenet toimikaudeksi 1.9.2019-31.8.2022. Taideneuvoston puheenjohtajaksi nimettiin kirjailija Juha Itkonen.

Muita jäseniä ovat kulttuurijohtaja Sari Kaasinen, ylikapellimestari Ville Matvejeff, kuvataiteilija Melek Mazici, toiminnanjohtaja Rosa Meriläinen, toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl, toimitusjohtaja Hannu Saha, kirjailija Philip Teir ja rehtori Mauri Ylä-Kotola.

”Odotan innolla aktiivista vuoropuhelua uuden Taideneuvoston kanssa, jossa on mukana hieno kattaus taiteen ja kulttuurin osaajia eri aloilta. Uskon että hyvässä yhteistyössä Taideneuvoston kanssa voimme vahvistaa kulttuurin ja taiteen tilaa koko Suomessa kaikkien suomalaisten hyväksi ja iloksi” sanoo ministeri Hanna Kosonen.

Taideneuvosto on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää valtion taidetoimikuntien toimialoista, nimistä ja määristä. Se nimeää taidetoimikuntien jäsenet, antaa Taiteen edistämiskeskukselle esityksen taiteen määrärahojen jakaantumisesta sekä toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä.

Lisätietoja:

- erityisavustaja Satu Mäki-Lassila, p. 02953 30103
- kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, p. 02953 30285

Muualla verkossa

Hanna Kosonen Kulttuuri