Hyppää sisältöön

Suomesta eurooppalaisiin korkeakouluverkostoihin mukaan neljä yliopistoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 26.6.2019 15.57
Tiedote

Euroopan unionin koulutuskomissaari Tibor Navracsics julkisti 26.6. ensimmäisen ”Eurooppalaiset korkeakoulut-pilottiverkostot” –haun tulokset. Mukaan valittiin 17 eurooppalaista yliopistoverkostoa. Suomesta mukana ovat Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Jyväskylän yliopisto. Haun taustalla on valtionpäämiesten aloite joulukuulta 2017.

Helmikuussa päättyneeseen pilottihakuun jätettiin yhteensä 54 verkostohakemusta. Verkostohakemuksiin osallistui yli 300 korkeakoulua. Seitsemälletoista eurooppalaiselle korkeakouluverkostolle myönnettiin yhteensä 85 miljoonaa euroa kolmivuotisiin verkostohankkeisiin Erasmus+ -ohjelmasta.

Eurooppalaiset korkeakouluverkostot tarjoavat joustavia opiskelumahdollisuuksia

Eurooppalaiset korkeakouluverkostot ovat osa aloitekokonaisuutta, jonka tavoitteena on muodostaa eurooppalainen koulutusalue vuoteen 2025 mennessä. Koulutusalueen tarkoituksena on helpottaa liikkuvuutta ja luoda uudenlaisia yhteistyö- ja koulutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Eurooppalaiset korkeakoulut -aloitteella vahvistetaan eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, houkuttelevuutta ja kansainvälistä kilpailukykyä. Aloite tiivistää entisestään eurooppalaisten korkeakoulujen yhteistyötä.  Verkostojen tavoitteena on strateginen korkeakoulutasoinen kumppanuus, joka näkyy opiskelijoille mm. joustavampina ja laadukkaampina koulutusmahdollisuuksina verkoston korkeakouluissa.

*****

Eurooppalaisia korkeakouluja rahoitetaan Erasmus+ -ohjelmasta kahdella pilottihakukierroksella vuosina 2019 ja 2020. Pilottihankkeiden kokemusten perusteella valmistellaan ehdotus eurooppalaisten korkeakoulujen tukemisesta uudella Erasmus-ohjelmakaudella 2021-2027.

Lisätietoja:

  • johtaja Birgitta Vuorinen, puh. 02953 30335
  • opetusneuvos Jonna Korhonen, puh. 02953 30008
Korkeakoulutus ja tiede Tiede