Hyppää sisältöön

Selvitys seutukaupunkien ja korkeakoulutuksen vuorovaikutuksesta käynnistyy

Opetus- ja kulttuuriministeriö
5.1.2021 11.08
Tiedote
Hanna Kosonen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää selvityksen korkeakoulutuksen vuorovaikutuksesta seutukaupunkien ja niissä sijaitsevien työnantajien kanssa. Selvityksessä tarkastellaan sitä, millaisilla mekanismeilla seutukaupunkien elinvoimaisuutta ja elinkeinojen uudistumista ylläpidetään. Selvityshenkilöksi on nimetty kansanedustaja Hanna Kosonen.

Selvityksessä tulee kuvata nykytila ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen toiminnan vaikutuksista seutukaupungeissa sekä esittää ehdotuksia vuorovaikutuksen tehostamiseksi. Selvityshenkilö kuulee selvityksen teemojen kannalta keskeisiä sidosryhmiä. Ohjausryhmä toimii selvityshenkilön tukena. Selvityshenkilö luovuttaa raporttinsa opetus- ja kulttuuriministeriölle 31.3.2021 mennessä.

Selvitys toteuttaa hallitusohjelmaa, jonka tavoitteena on tukea seutukaupunkien elinvoimaisuutta sekä elämisen ja yrittämisen mahdollisuuksia monipuolisesti koko Suomessa. Suomessa on 56 seutukaupunkia. Niissä asuu lähes miljoona suomalaista ja toimii yli 70 000 yritystä.

Seutukaupunkiselvityksellä toteutetaan myös kansallista tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden tiekarttaa. Sen tavoitteina on kehittää ammatillisen koulutuksen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteisten TKI-palvelujen tarjonta yrityksille sekä lisätä ministeriöiden ja aluetoimijoiden vuoropuhelua TKI-toimien linjaamiseksi.

Lisätietoja

Ylijohtaja Atte Jääskeläinen, p. 0295 330 309