Hyppää sisältöön

Saapas-toiminta sai nuorisotyön tunnustuspalkinnon

Opetus- ja kulttuuriministeriö 11.4.2018 13.30
Tiedote
Saapas-toiminta on aloitettu vuonna 1972 ja se on laajasti tunnettua, ollen myös etsivän työn uranuurtaja.

Nuorisotyön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut Palveluoperaatio Saapas-toiminta. Palkinto on huomionosoitus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Palkinnon, arvoltaan 10 000 euroa, luovutti kansliapäällikkö Anita Lehikoinen 11. huhtikuuta järjestetyssä tilaisuudessa.

Palkinnon perusteluina todetaan, että vuonna 1972 toimintansa aloittanut Saapas tarjoaa nuorisotyön palveluita nuorille, jotka viettävät aikaansa muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä toimien keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.

Saappaan vapaaehtoiset ja ohjaajat kohtaavat vuosittain 14 000-17 000 nuorta.  Toimintakokonaisuus muodostuu Katu-, Festivaali- ja NettiSaapas -toiminnasta sekä Saapas-kahviloista. Vuodesta 2011 lukien Saapas on laajentanut toimintaansa sosiaaliseen mediaan.

Palveluoperaatio Saapas on Suomen ev.lut. seurakuntien organisoimaa ja kohdistuu nuorisolain mukaisesti alle 30-vuotiaisiin. Saappaan toiminnassa noudatetaan lastensuojelulain velvoitteita. Toimintaa ohjaa ja koordinoi Nuori Kirkko ry:n Palveluoperaatio Saappaan neuvottelukunta. Toimintaa toteuttavat tehtäviinsä koulutetut 18 vuotta täyttäneet vapaaehtoiset yhdessä työntekijöiden kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt palkinnon vuodesta 2002 lukien. Tunnustuspalkinto jaetaan Veikkauksen tuotosta vuorovuosin nuorisotyössä ansioituneelle henkilölle tai yleishyödylliselle järjestölle. Tunnustuspalkinnon suuruus on 10 000 euroa. Palkinnosta päättää eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kuultuaan Nuorisotutkimussäätiön hallitusta.

Lisätietoja: johtaja Georg Henrik Wrede, p. 02953 30345