Hyppää sisältöön

Pohjoismaiden nuoret kokoontuvat Helsingissä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 21.9.2016 10.31
Uutinen

Yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneet pohjoismaiset nuoret kokoontuvat Sillat-Broar konferenssiin Helsinkiin 26.–28. syyskuuta 2016. Kolmipäiväisessä konferenssissa asialistalla ovat tärkeimmät tulevaisuuden kysymykset: nuorten osallistuminen ja toimeentulo, luovuus ja terveys.

- Opiskelijajärjestöni kautta olen oppinut, että on ihmisiä, jotka todella haluavat ottaa vastuuta ja tehdä töitä paremman tulevaisuuden hyväksi, Sillat-Broar-konferenssin osallistuja Malik Koch Hansen sanoo.

- Opiskelijajärjestössä työskentelyn myötä olen oppinut, että on ihmisiä, jotka todella haluavat ottaa vastuuta ja tehdä töitä paremman tulevaisuuden hyväksi. Uskon, että voimme saavuttaa paljon näiden päivien aikana, sanoo Malik Koch Hansen, yhteiskuntatieteiden opiskelija Grönlannista.

Samalla viivalla

Konferenssissa opiskelijaosanottajat ovat samalla viivalla opettajien, nuoriso-ohjaajien, sosiaalityöntekijöiden ja tutkijoiden eli niiden aikuisten kanssa, joilla tavallisesti on valtaa nuorten elämässä. Yhdessä konferenssin 150 osallistujaa hahmottelevat poliittisia ratkaisuja nuorten pohjoismaalaisten kohtaamiin haasteisiin, kuten mielenterveysongelmiin sekä työmarkkinoille ja kulttuurielämään osallistumiseen. Nämä teemat perustuvat stategiaan ”Lapset ja nuoret Pohjolassa - poikkihallinnollinen strategia Pohjoismaiden ministerineuvostolle 2016-2022”

Osa suurempaa hyvinvointihanketta

Linnanmäellä järjestettävässä konferenssissa työskennellään työpajoissa, joiden tulokset dokumentoidaan ja kootaan osaksi yhteispohjoismaista priorisointihanketta Norden2020.

- On tärkeää edistää nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa. Sillat-konferenssi tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, joka vastaa myös nuorten asioista.

Konferenssin työpajoissa käsitellään muun muassa nuorten ohjaamiseen koulutukseen ja työhön erikoistuneen Ohjaamon palveluita ja toimintaa.

- Ohjaamo-palvelupisteitä on jo lähes 40 paikkakunnalla. On tärkeää, että saamme nuorten näkemyksiä Ohjaamoiden toiminnan kehittämiseen.


Tietoa ohjelmasta ja työpajoista

Seuraa keskustelua Twitterissä #sillatbroar #norden2016, Facebookissa tai Instagramissa

Faktaa:
Konferenssi on pohjoismaiden lapsi- ja nuorisoyhteistyökomitean (NORDBUK:in) päätapatuma tänä vuonna. Se on myös osa Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajakauden ohjelmaa sekä kolmivuotista Norden 2020 -priorisointihanketta (Hyvinvoivien ihmisten innovatiivinen ja avoin Pohjola 2020 – Mahdollisuuksien tasa-arvoa hyvinvoinnista, kulttuurista, koulutuksesta ja työstä).

Sillat-Broar-Bridges-konferenssin järjestää Pohjoismaisen lapsi- ja nuorisoyhteistyökomitea NORDBUK ja ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Nuoran, Allianssin, Pohjoismaisen kulttuuripisteen, Kohtaamo-hankkeen, Nuorisotutkimusverkoston, Humakin, The NCoE JustEdin, Pohjoismaisen hyvinvointikeskuksen sekä Aluehallintoviraston kanssa.

Yhteydenotot:
Annika Jansson, projektipäällikkö , 358 50 302 3363, [email protected]
Jonna Similä, koordinaattori , 358 40 649 5454, [email protected]