Hyppää sisältöön

Perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin haettavissa 17 miljoonaa

17.1.2017 14.55 | Julkaistu suomeksi 13.2.2017 klo 14.45
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi 17 028 000 euroa valtion erityisavustusta koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja esi- ja perusopetuksen erityisopetuksen laadun kehittämiseen vuosille 2017-2018.

Valtionavustuksen tavoitteena on vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa ja erityisopetuksen laatua tukemalla opetuksen järjestäjien mahdollisuuksia palkata ensisijaisesti opettajia samanaikaisopettajuuteen, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä koulunkäyntiavustajia. Valtionavustuksilla tuetaan haasteellisilla alueilla toimivien koulujen toimintaedellytyksiä.

- Laadukas perusopetus kuuluu jokaiselle lapselle ja nuorelle taustasta riippumatta. Jokaisen vanhemman on voitava luottaa siihen, että kodin lähikoulu on hyvä koulu omalle lapselle. Siksi avustuksilla tuetaan haastavammilla alueilla toimivia kouluja palkkaamalla lisää opettajia ja koulunkäyntiavustajia tukemaan oppimista. Siten opettajalla on enemmän aikaa niille lapsille, jotka tarvitsevat tukea koulutiellään, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustus myönnetään opetuksen järjestäjälle koulukohtaisesti, koulukohtaisten indikaattorien perusteella, käytettäväksi kouluihin ja koulujen toiminta-alueilla toimiviin päiväkotien esiopetusryhmiin.

Avustusta myönnetään opetuksen järjestäjälle koulukohtaisesti seuraavien indikaattoreiden perusteella: 30-54-vuotiaiden vain perusasteen suorittaneiden osuus ikäluokasta, työttömyysaste ja vieraskielisten osuus. Erityisavustus tulee kohdentaa kouluille ja koulujen toiminta-alueilla toimiville päiväkotien esiopetusryhmille, joiden toiminta-alueella ylittyy vähintään yksi kolmen indikaattorin kansallisesta keskiarvosta.

Hakuaika päättyy 24.2.2017.

Lisätietoja:
- ylitarkastaja Maria Edel, puh. 02953 30194

Hakuohjeet ja lomakkeet

Koulutus Yleissivistävä koulutus