Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 20 miljoonaa avustuksia maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö 24.1.2017 11.22 | Julkaistu suomeksi 14.2.2017 klo 10.35
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 20 miljoonaa euroa avustuksia maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen. Myönnetyillä avustuksilla on tarkoitus edistää maahanmuuttajataustaisten sekä maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden nopeaa työmarkkinoille siirtymistä ja koulutuksen vahvistamista. Tavoitteena on yhdistää kielten opiskelua ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Avustukset ovat osa maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -ohjelmaa.

- Koulutus ja työnteko ovat parasta kotiutumista uuteen kotimaahan. Ammatillisen koulutuksen reformin avulla uudistamme koulutuspolkuja joustavammiksi, jotta koulutusta ja työntekoa on mahdollista jatkossa yhdistää entistä paremmin. Tavoitteena on, että nyt myönnettävillä avustuksilla koulutuksen aloittaisi yhteensä 2000 henkilöä tämän vuoden aikana, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.


Avustuksia myönnettiin 44 koulutuksen järjestäjälle. Oppilaitosmuotoiseen koulutukseen jaettiin 18,8 miljoonaa euroa ja oppisopimusmuotoiseen koulutukseen 1,2 miljoonaa euroa. Miljoona euroa jaetaan myöhemmin vuonna 2017.

Maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -ohjelmassa tarjotaan maahanmuuttajalle esimerkiksi tutkintojen osia ammattisuomen tukitoimilla sekä muuta tarvittavaa tukea, jotta maahanmuuttaja pystyisi joko työllistymään suoraan tai suorittamaan tutkinnon muut osat näyttötutkintoina. Aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan mahdollisuuksien mukaan.

Ohjelmassa hyödynnetään nuorten aikuisten osaamisohjelmassa kehitettyjä toimintamalleja ja kokemuksia panostamalla opintojen alkuvaiheen tukeen ja opiskelijan vahvuuksien löytämiseen.

Myönnetyt avustukset

Lisätietoja:
- projektisuunnittelija Erno Hyvönen p. 0295 3 30398 (oppilaitosmuotoisen koulutuksen osalta)
- opetusneuvos Mari Pastila-Eklund p. 0295 3 30249 (oppisopimusmuotoisen koulutuksen osalta)

Ammatillinen koulutus