Hyppää sisältöön
FI

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen: Kansalliskirjaston rahoitus turvattu

Opetus- ja kulttuuriministeriö 2.3.2016 14.32
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen vastaa julkisuudessa esitettyyn huoleen Kansalliskirjaston rahoituksesta.

- Kansalliskirjaston ylläpitäminen on Helsingin yliopiston valtakunnallisesti merkittävä tehtävä. Olen tiistaina lähettänyt yliopistolle ehdotuksen Kansalliskirjaston valtionrahoitukseksi kaudella 2017-2020 osana yliopistojen sopimusneuvotteluita. Olen päättänyt, että Kansalliskirjaston ylläpitämiseen myönnetään koko se summa, jonka Helsingin yliopisto oli tehtävää varten pyytänyt, toteaa ministeri Grahn-Laasonen.

- Perustuslain mukaan vastuu kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Olen pyytänyt virkamiehiä selvittämään Kansalliskirjaston tehtäviin liittyviä laillisia näkökohtia ja Kansalliskirjaston asemaa osana autonomista Helsingin yliopistoa. Jatkamme keskusteluja kaikkien osapuolten kanssa.

- Moninainen kulttuuriperintömme kertoo, keitä olemme ja mistä tulemme. Se luo merkityksiä ja ylläpitää identiteettiä. Kulttuuriperintömme päälle rakentuvat nykypäivän taiteelliset saavutukset. Kansalliskirjaston tärkeä tehtävä on tallettaa kulttuuriperintöämme, ylläpitää sitä ja tuoda sitä kaikkien saataville. Arvostan tätä työtä erittäin paljon ja puolustan sitä myös taloudellisesti vaikeana aikana, Grahn-Laasonen sanoo.

Lisätiedot:
- opetus- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Matias Marttinen, puh. 044 269 3113