Hyppää sisältöön

Nuorisotakuun neuvottelukunta asetettu

Opetus- ja kulttuuriministeriö 6.10.2017 8.04
Tiedote

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on asettanut nuorisotakuun kärkihankkeelle neuvottelukunnan ajalle 4.10.2017–31.12.2018. Neuvottelukunta korvaa aikaisemmin asetetun nuorisotakuun johtoryhmän.

Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata ja arvioida nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen toimeenpanoa, seurata maakuntauudistusta nuorille suunnattujen palvelujen näkökulmasta sekä koota hyviä käytäntöjä hyödynnettäväksi kuntien ennaltaehkäisevässä työssä.

Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii kansanedustaja Tiina Elovaara. Muita jäseniä ovat Päivi Honkatukia (Tampereen yliopisto), Ulla Hämäläinen (valtiovarainministeriö), Jari Juhola (TaNMKY ry), Niina Junttila (Turun yliopisto), Hilkka Kemppi (Valtion nuorisoneuvosto), lukion ja aikuislukion opettaja Arno Kotro, Tommi Laitio (Helsingin kaupunki), Karel McLeod Smith (Hyria koulutus), Joonas Mikkilä (Suomen Yrittäjät ry), kansanedustaja Ulla Parviainen, Eero Rämö (Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry), Pasi Savonmäki (Keski-Suomen ELY-keskus ), Heikki Turkka (Aseman Lapset ry) ja kansanedustaja Juhana Vartiainen.

Neuvottelukunnan sihteeristöksi nimettiin Georg Henrik Wrede, Merja Hilpinen, Pia Mäkinen, Jussi Pihkala ja Elise Virnes opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Hanne Kalmari ja Elina Palola sosiaali- ja terveysministeriöstä, Janne Savolainen ja Anna Toni työ- ja elinkeinoministeriöstä, Janne Torvinen puolustusministeriöstä, Leena Seitovirta sisäministeriöstä sekä Herttaliisa Tuure Valtion nuorisoneuvostosta. Sihteeristö vastaa mm. kärkihankkeen poikkihallinnollisesta yhteistyöstä ministeriöiden välillä. 

Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen tavoitteena on tukea nuorten elämänhallintaa, opintopolkujen rakentumista ja työllistymistä ja lisäksi syventää yhteistyötä nuorten tukemisessa ja koota hyvät toimintatavat hyödynnettäväksi valtakunnalliseksi. 

Lisätietoja: johtaja Wrede Georg Henrik, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 02953 30345

www.nuorisotakuu.fi  Twitter: #nuorisotakuu

Nuoriso Sampo Terho kärkihankkeet