Hyppää sisältöön

MM-mitalisti Toni Piispanen, välähdyksiä tutoropen arjesta ja Finna.fi:n historialliset kuvat
OKM mukana avointen ovien päivässä Säätytalolla 26.8.

Opetus- ja kulttuuriministeriö 18.8.2017 10.50
Uutinen
Suomi 100/ Suvi-Tuuli Kankaanpää

Opetus- ja kulttuuriministeriö on monipuolisella ohjelmalla mukana valtioneuvoston avointen ovien päivässä 26. elokuuta Säätytalolla klo 10–14. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppua, jolla juhlistetaan suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta.

Alla kuvatun ohjelman lisäksi pisteellä voi keskustella ministeriöläisten kanssa ministeriön toiminnasta ja ajankohtaisista aiheista niin tieteen, kulttuurin kuin koulutuksen saralta. Osastolla tavattavissa myös kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Keskustele urheilusta MM-mitalisti Toni Piispasen kanssa

Millaista on urheilu maailman huipputasolla? Millainen laji on ratakelaus? Mitä jäi päällimmäiseksi urheilijan mieleen juuri päättyneistä Lontoon parayleisurheilun MM-kisoista? Tule tapaamaan Lontoon MM-kisoista hopean napannut, useasti palkittu ratakelaaja Toni Piispanen.

Piispanen työskentelee suunnittelijana OKM:ssä valtion liikuntaneuvostossa, joten hänen kanssaan voit keskustella myös siitä, miten valtio tukee nuorisotyötä ja liikuntaa. Valtion liikuntaneuvoston kotisivut ja Piispasen kotisivut.

Välähdyksiä tutoropen arjesta

Tutoropettaja on opettaja, joka tukee ja ohjaa muita opettajia uuden pedagogiikan hyödyntämisessä ja uusien opetussuunnitelmien käyttöönotossa. Tutoropet siis vauhdittavat opetuksen ja opiskeluympäristöjen kehittämistä ja digitalisaatiota. Uusi peruskoulu -ohjelman tavoitteena on mahdollistaa tutoropettaja jokaiseen Suomen peruskouluun.

Millaista opettajien tutorointi käytännössä on? Tule ottamaan selvää! OKM:n osastolla välähdyksiä tutor-open arkeen tarjoavat Jari Harvio ja Mari Orkola Hämeenlinnasta sekä Jarno Bruun Kuopiosta.

Herätä historia eloon Finna Streetin avulla

Miltä tässä paikassa näytti 50 tai vaikkapa 100 vuotta sitten? Kurkista menneisyyteen Finna Street -palvelun avulla! Palvelu etsii mobiililaitteesi antaman sijainnin perusteella kuvia Finnasta, jossa on yli miljoona suomalaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen valokuvaa. Finnaa ylläpitää Kansalliskirjasto ja se on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.

Tutustu palveluun etukäteen verkossa finna.fi ja tule OKM:n osastolle kuulemaan lisää!

Viikonloppu täynnä ohjelmaa ja avoimia ovia

Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppu 25.–27.8. on muutenkin täynnä mielenkiintoista ohjelmaa. Esimerkiksi Säätytalolla 26.8. esittäytyy usea muukin ministeriö ajankohtaisten teemojensa kera.  Säätytalon lisäksi ovet ovat avoinna yleisölle myös mm. valtioneuvoston linnassa, valtioneuvoston juhlahuoneistossa sekä Arppeanumissa.

Valtioneuvoston Avointen ovien koko ohjelma ja kartta
Yhdessä-viikonlopun koko ohjelma Suomi 100 -sivulla
Valtioneuvoston tiedote 8.8.2017

Seuraa sosiaalisessa mediassa #avoimetovet ja #suomi100

Lisätietoja OKM:n ohjelmasta

Viestintäjohtaja Marjo Merivirta-Helle, p. 0295 3 30210

Koulutus Kulttuuri Liikunta Tiede