Hyppää sisältöön

Ministeriö tavoittelee sataa tasa-arvolupausta liikunnassa ja urheilussa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 31.3.2017 17.00
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen julkisti opetus- ja kulttuuriministeriön tasa-arvohaasteen Taitoluistelun MM -kisojen yhteydessä 31.3.2017. Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa liikunnassa ja urheilussa.

- Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat opetus- ja kulttuuriministeriön toiminnan koko perusta. Haluamme ottaa osaa itsenäisyyden juhlavuoden Sata tasa-arvotekoa -kampanjaan kutsumalla liikunnan ja urheilun lajiliitot tasa-arvotalkoisiin, sanoo ministeri Grahn-Laasonen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa liikunnan ja urheilun lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa. Tavoitteena on saada liitot tekemään sata tasa-arvoa edistävää lupausta, jotka johtavat konkreettisiin toimenpiteisiin. Erityisesti edistettävä teema on naisten osuuden lisääminen johto- ja valmennustehtävissä. Haaste toteutetaan yhdessä Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean kanssa. Parhaiden ideoiden kehittelemiseksi ministeriö järjestää juhlavuoden aikana aiheesta työpajan liitoille.

Parhaimmat toimenpiteisiin johtaneet lupaukset palkitaan Piikkarit–Suomi 100 -juhlatilaisuudessa joulukuussa 2017 erillisellä ”sinivalkoinen juhlavuoden Piikkari” -palkinnolla.

Naisjärjestöjen keskusliitto ja tasa-arvoasian neuvottelukunta lanseerasivat Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Sata tasa-arvotekoa -kampanjan. Tasa-arvoteolla tarkoitetaan konkreettista toimenpidettä, joka lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lisätietoja:
- ylijohtaja Esko Ranto, nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto (OKM:n toiminnallisen tasa-arvon työryhmän pj.), puh. 0295 3 30115
- johtaja Tiina Kivisaari, liikunnan vastuualue, puh. 0295 3 30178
- erityisavustaja Matias Marttinen, puh. 044 269 3113 (ministerin haastattelupyynnöt)

Tietoa sata tasa-arvotekoa -hankeesta

100 tasa-arvotekoa

Liikunta Sanni Grahn-Laasonen