Hyppää sisältöön

Ministeri Hanna Kosonen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
26.2.2020 14.18
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt yhteensä 218 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Kultaisia ansioristejä myönnettiin 13, ansioristejä 52, ansiomitaleja kullatuin ristein 72 ja ansiomitaleja 81 kappaletta.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Olavi Airaksinen (Kuopio), Risto Frank (Karkkila), Eero Huhtakallio (Tampere), Mauno Huttunen (Kajaani), Ermo Kalevo (Salo), Ulla-Maija Kurka (Lieto), Timo Laitinen (Helsinki), Risto Lehtinen (Helsinki), Matti Mähönen (Espoo), Auvo Niiniketo (Vantaa), Toive Verho (Pori), Katri Virtanen (Oulu) ja Eeva-Leena Ylimäki (Oulu).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

Lisätietoja ansiomerkeistä ja myönnetyt ansiomerkit.

Lisätietoja: ylitarkastaja Hannu Tolonen, p. 02953 30314 ja hallinnollinen avustaja Päivi Wathén, p. 02953 30072.

Hanna Kosonen Liikunta