Hyppää sisältöön

Ministeri Grahn-Laasonen myönsi rahoitusta 122 kulttuurifestivaalille

Opetus- ja kulttuuriministeriö 7.4.2017 14.52
Tiedote
Kuva: CC0 Pixabay

Valtakunnallisille taide- ja kulttuurifestivaaleille on myönnetty avustuksia 4 672 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi tukea kaikkiaan 122 tapahtuman järjestämiseen. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotoista.

Suurimmat avustukset saivat Savonlinnan Oopperajuhlat, Tampereen Teatterikesä, Kuhmon Kamarimusiikki, Helsingin Juhlaviikot, Kaustinen Folk Music Festival, Kuopio Tanssii ja Soi, Pori Jazz ja Turun musiikkijuhlasäätiö.

Uusia avustuksen saajia ovat kaksi kirjallisuusfestivaalia, Oulun Muusajuhlat ja Runo-viikko Turussa, sekä musiikkifestivaali Pro Punk & Hardcore LPRHC Fest Lappeenrannassa.

Avustuksilla halutaan turvata taiteellisesti ja kulttuurisesti merkittävien festivaalien järjestäminen kaikkialla Suomessa.

– Olen iloinen, että tänä vuonna hyvin monien tapahtumien avustuksen tasoa voitiin hieman nostaa. Festivaalit tuovat taidetta, musiikkia ja kulttuuria lähelle ihmisiä eri puolilla Suomea. Ne antavat mahdollisuuksia osallistua kulttuurin kokemiseen, harrastamiseen ja luomiseen. Festareilla on suuri merkitys paikallisen yhteisöllisyyden edistäjänä sekä matkailun ja alueiden elinvoiman kannalta, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Avustusten jakamisen pohjana on Taiteen edistämiskeskus Taiken ja sen asiantuntijaryhmien tekemä arviointi tapahtumien taiteellisesta tasosta. 40 tapahtuman avustusta voitiin nostaa määrärahan puitteissa. Ministeriö avustaa valtakunnallisesti merkittäviä tapahtumia. Alueellisiin tapahtumiin ja taiteilijaryhmien hankkeisiin avustukset jaetaan Taikesta.

Myönnetyt avustukset vuonna 2017 (pdf)

Avustusten arvioinnin kriteerit

Lisätietoja:

- neuvotteleva virkamies Anne Mattero, p. 02953 30206

- erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo, p. 02953 30164