Hyppää sisältöön

Liikuntapaikkojen rakentamiselle 33 miljoonan avustukset

Opetus- ja kulttuuriministeriö 3.5.2017 9.39
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja perusparantamiseen yhteensä 33, 4 miljoonaa euroa. Avustuksilla edistetään laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, peruskorjaamista ja varustamista.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäville hankkeille myönnettiin yhteensä 21, 9 miljoonaa euroa.  Avustukset kohdennettiin perusliikuntapaikkoihin, lähinnä uima-, jää- ja liikuntahalleihin. Suurimmat avustukset saavat uimahallihankkeet. Korotettu avustus myönnettiin kahdelle hankkeelle, Pälkäneen Kostia-Areenalle ja Kuusamon jäähalli-liikuntahallihankkeelle, joissa molemmissa syntyy kaksi merkittävää liikuntatilaa samalla kertaa. Avustusta sai kaikkiaan 29 hanketta. Liikunnan koulutuskeskusten peruskorjaushankkeita tuetaan 2,5 miljoonalla eurolla.

Aluehallintovirastoille myönnettiin yhteensä 9 miljoonaa euroa edelleen myönnettäväksi pienten liikuntapaikkahankkeiden avustamiseen.

Ministeri Grahn-Laasonen toivoo, että aluehallintovirastot osoittavat avustuksia erityisesti koulujen ja päiväkotien pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi. Ministeri pitää myös tärkeänä uusien, nuorison suosimien liikuntalajien olosuhteiden kehittämistä.

- Arkiliikuntaan ja matalan kynnyksen liikuntaan osoitetut avustukset palvelevat kaikkien suomalaisten mahdollisuutta liikkua, ikään tai sukupuoleen katsomatta, toteaa Sanni Grahn-Laasonen.

Ministeri on tyytyväinen siihen, että lähes kaikki opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa vuodelle 2017 merkityt hankkeet ovat hakeneet avustusta ja niille se myös voitiin myöntää.

-Hienoa, että kunnat panostavat monipuolisiin liikuntapaikkoihin ja asukkaidensa liikkumiseen. Liikuntapaikat tukevat erinomaisesti myös lasten ja nuorten liikuntaa ja seuratoiminnan edellytyksiä. Koulujen ja päiväkotien pihojen kunnostaminen tukee hallituksen tavoitetta, että jokainen lapsi voisi liikkua vähintään tunnin koulupäivän aikana, toteaa ministeri.

Lisätietoja:
- ylitarkastaja Mauri Peltovuori (OKM), puh.  0295 3 30254

Avustukset liikuntapaikkojen perustamiskustannuksiin 2017

Avustukset koulutuskeskuksille 2017

Liikunta Sanni Grahn-Laasonen