Hyppää sisältöön

Liikunnan Suomi 100 tasa-arvoteot palkitaan joulukuussa

Opetus- ja kulttuuriministeriö
22.6.2017 9.19
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu itsenäisyyden juhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Ministeriö on haastanut liikunnan ja urheilun lajiliitot edistämään sukupuolten tasa-arvoa. Lisäksi tekoihin kannustetaan muita liikunta-alan organisaatioita. Haaste toteutetaan yhdessä Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean kanssa. Parhaimmat teot palkitaan joulukuussa 2017 juhlavuoden Sinivalkoiset Piikkarit -palkinnolla.

Liikunnan Suomi 100 tasa-arvoteoissa erityisesti edistettävä teema on naisten osuuden lisääminen johto- ja valmennustehtävissä. Hankkeeseen hyväksyttävä liikunnan tasa-arvoteko on konkreettinen ja uusi toimenpide, joka lisää sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista tai parantaa naisten asemaa liikunnan ja urheilun johtamisessa ja valmennuksessa.

Parhaimmat teot palkitaan Piikkarit–Suomi 100 -juhlatilaisuudessa joulukuussa 2017 juhlavuoden Sinivalkoiset Piikkarit -palkinnolla.

Palkinnon saaja valitaan niiden liikunnan ja urheilun tasa-arvotekojen joukosta, jotka on ilmoitettu 31.10.2017 mennessä 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen. Kilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
 
Palkintoraatina toimii Suomen Olympiakomitean Johtaa kuin nainen hankkeen -ohjausryhmä. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii johtaja Tiina Kivisaari opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja sihteerinä projektipäällikkö Sari Kuosmanen Suomen Olympiakomiteasta. Jäseniä ovat Kansainvälisen Jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola, Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson, LiikunNaiset -verkoston puheenjohtaja Ulla-Maija Paavilainen, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Tero Kuorikoski ja yrittäjä Ilmari Nalbantoglu Viestintätoimisto Avarasta. Ryhmän asiantuntijoina toimivat johtaja Nelli Kuokka Suomen Olympiakomiteasta sekä kulttuuriasiainneuvokset Päivi Aalto-Nevalainen ja Satu Heikkinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

100 tasa-arvotekoa

Naisjärjestöjen keskusliitto ja tasa-arvoasian neuvottelukunta lanseerasivat Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Sata tasa-arvotekoa -kampanjan. Tasa-arvoteolla tarkoitetaan konkreettista toimenpidettä, joka lisää sukupuolten välistä tasa-arvoa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Päivi Aalto-Nevalainen, puh. 0295330054

Aiheesta muualla verkossa