Hyppää sisältöön

Lähes miljoona euroa nuorten yrittäjyys-, talous- ja työelämätaitojen parantamiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö
20.7.2018 9.59
Tiedote

Hallituksen nuorisoasioista vastaava ministeri Sampo Terho on myöntänyt 800 000 euron valtionavustukset nuorten yrittäjyys-, talous- ja työelämätaitojen parantamiseen, yhteensä viidelle erilliselle hankkeelle.

Avustukset myönnettiin Taloudellinen tiedotustoimisto ry:lle (500 000 euroa), Nuori Yrittäjyys ry:lle (150 000 euroa), Suomen 4H-liitto ry:lle (70 000 euroa), Muuramen Innola ry:lle (50 000 euroa) ja YES-keskus ry:lle (30 000 euroa). Hankkeissa järjestetään yrittäjyys- ja taloustaitokoulutusta koululaisille ja opiskelijoille sekä annetaan opettajille ja muille nuorten kanssa toimiville ammattilaisille valmiuksia opettaa ja valmentaa näitä taitoja.

- Nuorten talous- ja työelämätaitoja on edelleen parannettava, nyt kun Suomen talous ja työllisyys ovat nousussa ja mahdollisuudet yrittäjyyteen paranevat. Koulutusjärjestelmän pitää pystyä vastaamaan työelämän muutoksiin ja antamaan edellytyksiä työllistymiseen ja yrittämiseen. Näin turvataan Suomen tulevaisuus, sanoo ministeri Sampo Terho.

Ministeri Terhon mukaan koulutusjärjestelmää tulee kehittää niin, että jokaiselle nuorelle tarjotaan mahdollisuus yrittäjäkasvatukseen. - Nyt myönnetyillä avustuksilla tuetaan nuorten yrittäjyys-, talous- ja työelämätaitoja. Näin työelämään saadaan lisää oma-aloitteisia ja aktiivisia nuoria, jotka tietävät entistä enemmän yrittäjyydestä, Terho jatkaa.

Myönnetyt avustukset jatkavat opetus- ja kulttuuriministeriön maaliskuussa 2017 julkaisemia linjauksia yrittäjyyden edistämisestä, yrittäjyyskoulutuksesta ja yrittäjyyskasvatuksesta. Linjaukset luotiin laajan asiantuntijaverkoston yhteistyönä. Linjaukset lähtevät varhaiskasvatuksesta ulottuen korkeakoulutukseen.

Lisätietoja:

- erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340

- kulttuuriasiainneuvos Immo Parviainen, p. 02953 30248                               

Koulutus Nuoriso Sampo Terho