Hyppää sisältöön

Kulttuurilehdille tukea yli miljoona euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 14.3.2017 13.45
Uutinen
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kulttuurilehtitukea Suomessa ilmestyville kulttuurilehdille ja verkkojulkaisuille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 1 145 000 euroa tukea kulttuurilehdille. Yhteensä tukea sai 98 lehteä. Suurimmat tuet saivat kulttuurilehtien kattojärjestö Kultti ry sekä Rosebud Books Oy levikin edistämiseen sekä Voima-, Teatteri&Tanssi+Sirkus-, Ny Tid-, Niin & Näin- ja Taide-lehdet.

Tuesta 673 000 euroa myönnettiin 65 paperimuodossa julkaistavalle kulttuurilehdelle sekä paperi- ja verkkolehtiyhdistelmien toimitus-, painatus-, julkaisu- ja kehittämiskustannuksiin, 168 100 euroa 33 verkkolehden toimitus-, julkaisu- ja kehittämiskustannuksiin sekä 120 000 euroa levikin edistämiseen.

Kirjastoille kohdennettiin 183 900 euroa kulttuurilehtien tilaamiseen. Kirjastojen saama ostotuki kasvoi viime vuodesta, sillä ostotuen avulla voidaan parantaa merkittävästi kulttuurilehtien alueellisesti tasavertaista saatavuutta osana yleisten kirjastojen aineistotarjontaa.

Määrärahan jako perustuu kokonaisuudessaan kulttuurilehtilautakunnan opetus- ja kulttuuriministeriölle tekemään jakoehdotukseen ja lausuntoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kulttuurilehtitukea Suomessa ilmestyville kulttuurilehdille ja verkkojulkaisuille, jotka ylläpitävät kulttuurista, tieteestä, taiteesta tai eri maailmankatsomuksista käytävää laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Tuki myönnetään Veikkauksen tuotosta.

Myönnetyt avustukset 2017 (pdf)

Lisätietoja:
- kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä (OKM), p. 0295 3 30222