Hyppää sisältöön

Kulttuuria ja hyvinvointia Pohjolassa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 26.1.2016 15.12
Uutinen

Konferenssi ”Miten voit Pohjola” käynnistyy huomenna Turussa. Konferenssi on osa Suomen puheenjohtajuutta Pohjoismaiden ministerineuvostossa 2016. Tapahtuman avaa Suomen pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner.

Tapahtuma käynnistää myös kolmivuotisen hankkeen, jonka tavoitteena on koota ja jalostaa hyvinvointiin liittyvää tietoa yhteistyössä Pohjoismaiden kanssa ja saada tieto entistä paremmin päätöksenteon tueksi. Hanke on nimeltään ”Hyvinvoivien ihmisten innovatiivinen ja avoin Pohjola 2020 – Mahdollisuuksien tasa-arvoa hyvinvoinnista, kulttuurista, koulutuksesta ja työstä”.

Hanke toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Rahoituksesta vastaa Pohjoismaiden ministerineuvosto.

Konferenssissa keskustellaan laajasti pohjoismaisesta hyvinvoinnista ja miten sitä voidaan edistää kulttuurin, tasa-arvon ja koulutuksen avulla. Mukana on mm. Suomen Akatemian rahoittama ja Taideyliopiston koordinoima ArtsEqual-tutkimushanke, joka tutkii kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa. Hanke analysoi mm. kouluissa, taiteen perusopetuksessa sekä monikulttuurisessa nuorisotyössä toteutettuja uudenlaisia taiteen ja taidekasvatuksen muotoja sekä niiden tasa-arvo- ja hyvinvointivaikutuksia.

Konferenssin yhteydessä järjestetään nuorisokahvila sekä tapahtumatori.

Tietoa konferenssista & ohjelma

Sosiaalinen media: #Norden2016

Tilaisuutta voi myös seurata verkossa osoitteessa http://vod.kepit.tv/stm.html

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kirsi-Marja Lehtelä, THL, p. 029 524 6879

Neuvotteleva virkamies Maria Waltari, STM, p. 029 516 3337

Ylitarkastaja Annamari Asikainen, STM, Tasa-arvoyksikkö, p. 029 516 3232

Kulttuuriasiainneuvos Annika Söderlund, OKM, p. 029 533 0382

Projektisuunnittelija Sini Keinonen, OKM p. 029 533 0145