Hyppää sisältöön

Jurva, Mäkipää ja Sipiläinen opetusministeri Anderssonin erityisavustajiksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö 25.6.2019 14.51
Uutinen
Ministeri Anderssonin erityisavustajat vasemmalta: Niina Jurva, Anna Mäkipää ja Touko Sipiläinen

Opetusministeri Li Andersson on kutsunut erityisavustajikseen Niina Jurvan, Anna Mäkipään ja Touko Sipiläisen.

Niina Jurva (34) nimitettiin opetusministerin varhaiskasvatus- ja perusasteen asioista vastaavaksi erityisavustajaksi. Hän siirtyy tehtävään vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ryhmäavustajan tehtävästä. Aiemmin Jurva on työskennellyt Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:ssa yhteiskuntavaikuttamisen koordinaattorina ja koulutuspoliittisena asiantuntijana.

Anna Mäkipää (32) nimitettiin opetusministerin toiseen asteeseen kysymyksistä vastaavaksi erityisavustajaksi. Hän siirtyy tehtävään Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:sta, jossa hän on työskennellyt alue- ja järjestöasiantuntijana. Aiemmin Mäkipää on työskennellyt Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry:n pääsihteerinä. Hänellä on kokemusta myös Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan koulutuksen kehittämisen asiantuntijan ja toiminnanjohtajan tehtävistä, sekä eurooppalaisesta oppisopimusverkosto European Apprentices Networkista.

Touko Sipiläinen (32) nimitettiin opetusministerin ja vasemmistoliiton ministeriryhmän viestinnästä vastaavaksi erityisavustajaksi. Hän siirtyy tehtävään vasemmistoliiton politiikka- ja viestintätiimin vetäjän paikalta. Aiemmin Sipiläinen on työskennellyt muun muassa ympäristöjärjestö Greenpeacessa kansainvälisten kampanjoiden digitaalisen viestinnän suunnittelu- ja johtotehtävissä.

Lisäksi opetusministerin erityisavustajan tehtävään on kutsuttu Henri Purje ja Dan Koivulaakso, jotka aloittavat tehtävässä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Koivulaakso on kutsuttu ministeriryhmän sihteeriksi ja Purje ryhmän talouspoliittiseksi asiantuntijaksi.

Ammatillinen koulutus Koulutus Li Andersson Varhaiskasvatus Yleissivistävä koulutus