Hyppää sisältöön
FI

EUROSTUDENT VI –tutkimus selvittää korkeakouluopiskelijoiden sosiaalista taustaa, elinoloja ja opiskelua

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1.3.2016 8.36
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää kuudennen EUROSTUDENT-tutkimuksen tiedonkeruun, jossa tutkitaan mm. nuorten korkeakoulutukseen pääsyä, korkeakouluopiskelun olosuhteita, opiskelijoiden ajankäyttöä ja toimeentuloa. Tutkimus on osa Euroopan laajuista EUROSTUDENT VI-tutkimusta. Tutkimuksen käynnistymisestä järjestetään avoin seminaari Paasitornissa tiistaina.

EUROSTUDENT on merkittävin Euroopan laajuinen korkeakouluopiskelijoita ja –opintoja käsittelevä tutkimus. EUROSTUDENT, aiemmin nimellä Opiskelijatutkimus, on ollut myös merkittävä tausta-aineisto hallituskauden tavoitteiden asettelussa. EUROSTUDENT-tutkimus on osa hallituksen kärkihanketta "Nopeutetaan siirtymistä työelämään", jonka tavoitteina on nopeuttaa korkeakoulutukseen pääsyä, joustavoittaa opintopolkuja ja pidentää työuria.

Tiedonkeruuaika, jolloin korkeakouluopiskelijoita pyydetään täyttämään kyselylomake on 1.3.2016–31.5.2016. Opiskelijat saavat vastaajatunnukset ja linkin kyselylomakkeelle sähköpostitse. Kattavan aineiston muodostamiseksi OKM toivoo mahdollisimman monen opiskelijan vastaavan kyselyyn.

Lisätietoja tutkimuksesta:
opetusneuvos Johanna Moisio, opetus- ja kulttuuriministeriö p. 0295 330216, s-posti: [email protected]

Lisätietoja tiedonkeruusta:
tutkija Anna-Kaarina Potila, Tilastokeskus p. 029 551 2680, s-posti: [email protected]

Opiskelijatutkimukseen voi vastata 1.3.-31.5. osoitteessa: http://www.stat.fi/tup/htpalvelut/tutkimukset/eurostudent.html