Hyppää sisältöön

Avustusta haettavissa digitaalisiin kärkihankkeita tukeviin tekijänoikeushankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö 13.9.2016 10.17
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi avustusta hallitusohjelman kärkihankkeiden tavoitteita tukeviin tekijänoikeushankkeisiin. Hallitusohjelman toteutuksessa tavoitellaan muun muassa suotuisan toimintaympäristön luomista digitaalisille palveluille ja uusille liiketoimintamalleille.

Hallitusohjelman kärkihankkeet koskevat monelta osin valtionhallinnon ja liiketoiminnan digitalisoimista ja sen tukemista. Valtionavustuksen avulla edistetään hallitusohjelman toimeenpanossa esiin tulleiden tekijänoikeudellisten kysymysten ratkaisemista, uusien digitaaliseen tietoon perustuvien palvelukonseptien kehittämistä ja sen myötä digitaalista liiketoimintaa tekijänoikeuden alalla, tekijöitä ja teoksia koskevan metadatan laatua eri teoslajien osalta sekä mahdollisuuksia kokeilla erilaisia tekijänoikeudellisia ratkaisuja joustavasti.

Avustusta voivat hakea järjestöt, yhteisöt tai niiden yhteenliittymät. Hakijalla tulee olla riittävä osaaminen ja kokemus tekijänoikeusjärjestelmän valtakunnallisesta kehittämisestä sekä riittävät omat taloudelliset ja muut edellytykset hankkeen toteuttamiseksi.

Hakija voi toteuttaa tavoitteita esimerkiksi tiedotuksella, tutkimuksella, julkaisutoiminnalla, tapahtumien järjestämisellä sekä kansallisella ja kansainvälisellä yhteistyöllä.

Avustusten hakuaika päättyy 18.10.2016.

Tarkempi kuvaus avustuksen käyttötarkoituksesta sekä hakuohjeet ja –lomakkeet

Lisätietoja:
hallitusneuvos Anna Vuopala [email protected], p. 0295 3 30331
hallitussihteeri Perttu Virtanen [email protected], p. 0295 3 30505