Hyppää sisältöön

Opintotuki, jaksaminen ja alueiden tasa-arvo puhuttivat opiskelijoiden koronainfossa

Opetus- ja kulttuuriministeriöValtioneuvoston viestintäosasto
2.3.2021 18.58
Tiedote 131
Opetusministeri Jussi Saramo, pääministeri Sanna Marin ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko katsovat tv-monitoria ja kuuntelevat opiskelijan kysymystä.

Hallitus järjesti tiistaina 2. maaliskuuta opiskelijoille suunnatun koronainfon, jossa kysymyksiä pääsivät tekemään opiskeluikäiset nuoret videoyhteyden kautta. Tilaisuudessa käsiteltiin pandemian vaikutuksia opiskelijoiden opintoihin, hyvinvointiin ja tulevaisuuden näkymiin. Tilaisuuteen osallistuivat pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Jussi Saramo ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sekä etäyhteydellä kansliapäällikkö Anita Lehikoinen OKM:stä ja Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.

Pääministeri Marin kiitti puheenvuorossaan opiskelijoita ja opettajia heidän työstään poikkeuksellisissa oloissa ja muistutti nuorten osaamisen merkityksestä, kun Suomi toipuu koronakriisistä.  Opetusministeri Saramo kertoi tiedotustilaisuudessa, että kevään yhteishakua perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin jatketaan koronavirustilanteesta johtuen.   
Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko painotti, että korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämistä on syytä jatkaa. 

Tiedotustilaisuus järjestettiin yhteistyössä Ylen kanssa. Yle keräsi opiskelijoilta ja muilta nuorilta kysymyksiä koronapandemiassa askarruttavista asioista. Kysymyksiä tuli yli 600, joista tiedotustilaisuuteen valikoituivat yleisimmät. Opiskelijat kysyivät muun muassa siitä, miksi hallitus määräsi toisen asteen oppilaitokset etäopetukseen, miten etäopetuksen aiheuttama eriarvoisuus aiotaan huomioida ylioppilaskirjoituksissa, onko opintotukeen tuossa korotusta tai joustoa ja mitä konkreettista hallitus aikoo tehdä opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi.


Lisätietoja: viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä, valtioneuvoston kanslia, 040-5888 589